Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2023. Június 27. 06:00, kedd | Belföld
Forrás: mti

Nagy Márton az Eaton Corporation és partnervállalatuk, a Johnson Controls International vezetőivel egyeztetett

Nagy Márton az Eaton Corporation és partnervállalatuk, a Johnson Controls International vezetőivel egyeztetett

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hétfőn hivatalában fogadta Christopher Hesst, az Eaton Corporation globális közkapcsolati alelnökét, valamint Eamonn Hughest, a Johnson Controls vállalati pénzügyekért felelős alelnökét - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint az egyeztetésen a felek áttekintették a magyar gazdaság és a magyar ipar előtt álló kihívásokat és aktuális folyamatokat, a globális minimumadó kérdéskörét, valamint a potenciális, jövőbeli üzleti befektetési lehetőségeket.

Az Eaton 2018 óta tagja az Európai Járműipari Gyártók Szövetségének, valamint nagy hangsúlyt fektet az energetikai fejlesztésekkel kapcsolatos autóipari kutatásokra, mind az elektromos, mind pedig a hagyományos belső égésű járműveket tekintve. Az Eaton Magyarországon több mint 1000 munkavállalót foglalkoztat a budapesti, BSC Üzleti és Szolgáltató Központban és győri gyártóközpontjukban.

A Johnson Controls Magyarországon 1995 óta van jelen elsősorban a gépészeti automatika rendszerek kivitelezése és az ipari hűtéstechnikai berendezések gyártása és szállítása területén. Nemzetközi anyavállalata 150 országban számít vezető beszállítónak a fűtés-szellőztetés-klimatizálás és épületfelügyeleti automatika rendszerek területén.

A felek megállapították, hogy Magyarország vonzó befektetési helyszín, ezért keresni kell az együttműködés további lehetséges útjait, így az egyeztetések folyamatosak maradnak a jövőben is - olvasható a minisztérium közleményében.

Fotó: mti

Címkék: gazdaság, nagy márton

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Belföld

Változékony, de nagyon enyhe, tavaszias idő várható a héten

Változékony, de nagyon enyhe, tavaszias időre lehet számítani a héten, sok napsütéssel, kevés csapadékkal és olykor élénk széllel.

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Belföld

A közvetlen köztársaságielnök-választásért tüntettek ellenzéki pártok Budapesten

A közvetlen köztársaságielnök-választásért rendezett tüntetést a Demokratikus Koalíció (DK), a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd-Zöldek vasárnap délután Budapesten, a Kossuth Lajos téren.

2024. Február 25. 11:27, vasárnap | Belföld

Tömegbaleset az M7-esen - Videó

Több helyszínen több gépkocsi karambolozott a vasárnap reggeli órákban az M7-es autópálya mindkét oldalán.

2024. Február 25. 08:40, vasárnap | Belföld

Elvitték minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét

Huszonkilenc hét halmozódás után elvitte egy játékos minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét, a telitalálatos szelvény tulajdonosa több mint 6,5 milliárd forintot nyert - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szombaton az MTI-t.