Városlista
2023. március 25, szombat - Irén, Írisz, Lúcia

Hírek

2011. Szeptember 26. 14:45, hétfő | Sport
Forrás: STOP

Nagymenők a kisváltósúlyú kategóriában

Nagymenők a kisváltósúlyú kategóriában

Az argentin Marcos Maidana vasárnap hajnalban papírforma győzelmet aratott az orosz Petr Petrov ellen, megvédve ezzel a Bokszvilágszövetség (WBA) világbajnoki címét.

A 28 éves Maidana (31–2–0, 28 K. O.–T. K. O.) Buenos Airesben 7 000 néző előtt a negyedik menetben végzett Petrovval. „Az első két menetben kissé ideges voltam, aztán azt csináltam, amit elterveztünk – nyilatkozta a győztes a meccs után.

Nem volt ez slágerösszecsapás, Maidana hozta a kötelezőt, és a 35 esztendős Erik Morales (52–7–0, 36) múlt heti győzelme azt eredményezheti, hogy az argentin és a mexikói megmérkőzik egymással. – Morales letudta Canót, én Petrovot. Ha továbbra is rám fáj a foga, kiállok ellene. Decemberben adok neki visszavágót és az címegyesítő mérkőzés lesz. Hazugság, amit lépten-nyomon hangoztat, hogy kitérek a reváns elől. Decemberre álljon készen! Ha nem, jöhet egy másik nagykutya. Khanról azért nem beszélek, mert menekül előlem, még az is megesik, hogy emiatt súlycsoportot vált." Khan egyébként 2009. március 14. óta hét alkalommal bokszolt kisváltósúlyban.

Maidana áprilisban többségi döntéssel nyert Morales ellen, aki ugyan túljutott karrierje csúcspontján, de ki tudja, hányadvirágzását éli. 2005-nem még legyőzte Manny Pacquiaót, igaz, egy évvel később már kétszer kikapott tőle. Jelenleg a Bokszvilágtanács (WBC) világbajnoka, nem mellesleg az első mexikói bokszoló, aki négy súlycsoportban is világbajnok lett! A tények kedvéért megjegyezzük, Morales és Maidana is beugró ellenfelet vert meg.

Azért ne vegyünk mérget, hogy lesz decemberben meccs – legalább is Morales ellen. A mexikói ugyanis nem erőltetni idén a mérkőzést, bár a visszavágás lehetősége fűti, azért ő már nem mai gyerek, hogy négy hónapon belül lét mérkőzést bevállaljon.

Hogy aztán Maidana korábbi legyőzője, Amir Khan (26–1–0, 18) hogyan áll egy visszavágóhoz? Sehogy. A 24 éves brit, a WBA szuperbajnoka és a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) világbajnoka régóta egy Floyd Mayweather elleni összecsapásra vár. Mi több lát is esélyt, hogy egyszer ez összejön. Khan önbizalma lenyűgöző: „Csomó dolog van a fegyvertáramban, amivel megverhetem. Legyőzöm, mert rengeteg ütést beviszek neki" – mondta Khan, aki tudja, a mérkőzés megrendezésére Amerikában van a legnagyobb esély. Előbb azonban idén decemberben az amerikai Lamont Peterson (29–1–1, 15) ellen lép a ringbe. Hogy hová tegyük a 27 éves kihívót? Kikapott Bradleytől, s döntetlent bokszolt Victor Ortizzal.

De mi a helyzet a boxrec.com ranglistáján a súlycsoport első helyére sorolt amerikai Timothy Bradleyvel (27–0–0, 11)? A WBC és a Bokszvilágszervezet (WBO) 28 esztendős világbajnoka legutóbb Devon Alexander ellen győzött. A legtöbb, ami róla elmondható, hogy csend van körülötte.

A súlycsoportjában ennek ellenére zajlik az élet. Arra pedig ne fogadjunk, hogy nélküle. Egy ranglistavezető ugyanis megkerülhetetlen.

A boxrec.com alapján Bradley első, Khan második, Maidana harmadik, Peterson hetedik, míg Morales huszonegyedik.

THURY GÁBOR

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 24. 07:02, péntek | Sport

Győzelemmel hangolt az EB selejtezőre a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a vendég észt csapatot a csütörtöki barátságos mérkőzésen, amely Marco Rossi szövetségi kapitány ötvenedik találkozója volt.

2023. Március 22. 09:10, szerda | Sport

Magyar-észt - Rossi ötvenedik mérkőzése a felkészülés jegyében

Az észtek elleni csütörtöki barátságos mérkőzés lesz Marco Rossi szövetségi kapitány ötvenedik találkozója a magyar labdarúgó-válogatott élén.

2023. Március 21. 08:55, kedd | Sport

Szerdán kezdődik a tavaszi Szeged-Veszprém kézilabdamaraton

A következő három hónapban akár további hat alkalommal játszhatnak egymás ellen.

2023. Március 20. 06:53, hétfő | Sport

Sorozatban negyedik tétmeccsét bukta el a Ferencváros

A címvédő és listavezető Ferencváros 1-0-ra kikapott a Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén.