Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Július 06. 15:01, szerda | Belföld
Forrás: mti

Nagyszabású rajtaütést tartott a NAV - videó

Nagyszabású rajtaütést tartott a NAV - videó

Több mint egymillió szál adózatlan cigarettát, rengeteg Elf Bart, Heetset, vágott dohányt, potencianövelő tablettákat és kábítószergyanús anyagot is találtak a pénzügyőrök egy nagyszabású fővárosi akció során

- közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel. Az egyik helyszínen tetten ért három orgazdát letartóztatták.

Közleményük szerint a NAV nyomozói a fővárosban több helyszínen tartottak kutatást, a három férfit - aki nagy mennyiségű, adójegy nélküli cigarettát szállított és pakolt le éppen - egy garázsban érték tetten.

Az orgazdákhoz köthető gépjárművekből, lakásokból, tárolókból és garázsokból - szolgálati kutya segítségével - összesen több mint 57 ezer doboz, vagyis több mint egymillió szál cigaretta, csaknem 150 Elf Bar, ezer doboz Heets, 30 kilogramm vágott dohány és dohánytörmelék, 29 levélnyi potencianövelő tabletta, 12,5 millió forint készpénz, több telefon és kábítószergyanús anyag is előkerült.



Az egyik férfi kábítószergyorstesztje pozitív eredményt mutatott kokainra, ezért vele szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága kábítószer birtoklása miatt indított büntetőeljárást - írták.

A NAV a csempészárut, a telefonokat és a készpénzt lefoglalta, a dohánytermékek miatt jövedéki eljárás is indult. A költségvetésnek okozott vagyoni hátrány 155,5 millió forint.

A nyomozók a három férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették pénzmosás megalapozott gyanúja miatt. A bíróság mindhárom férfi letartóztatását elrendelte - közölte a NAV.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.