Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Március 19. 07:26, csütörtök | Helyi
Forrás: saját forrás

Napok óta koszos a víz Csornán

Napok óta koszos a víz Csornán

Vízvezeték öblítés Csorna-Farád-Dör térségében

A Pannon-Víz Zrt közleményt adott ki a honlapján, amelyben vízelszíneződésre figyelmeztet. Immár harmadik napja a nap legváratlanabb szakaszaiban a fenti hez hasonló kép fogadja a vízcsapot megnyitó csornaiakat.

A közlemény szövege:

Értesítjük Csorna város, Farád és Dör község Tisztelt Fogyasztóit, hogy március közepétől az éjszakai órákban átmeneti nyomásingadozásra és vízelszíneződésre számíthatnak.

A megszokott jó vízminőség fenntartása érdekében a vízellátó csőhálózatot rendszeresen öblítenünk kell. A munkát március közepén kezdjük, várhatóan április közepéig fog tartani. Munkatársaink az éjszakai órákban öblítik az utcai vízvezetékeket, hogy minél kisebb kellemetlenséget okozzanak. Átmeneti vízhiányra, nyomáscsökkenésre, vízelszíneződésre főleg az éjszakai és a kora hajnali órákban lehet számítani, de időnként a nappali órákban is találkozhatnak vízelszíneződéssel.

Az ivóvíz elszíneződését a csőhálózatban lévő vas vegyületek (vas-hidroxidok) okozzák, melyek nem károsak az egészségre. Ülepítés után az elszíneződött víz fogyasztható. A vízelszíneződés a háztartási célú vízhasználatot megnehezíti, ezért kérjük Tisztelt Fogyasztóinkat, hogy a fenti időszakban lehetőség szerint a nappali órákban működtessék mosógépeiket és a mosás előtt ellenőrizzék a vízminőséget.

A nyomásváltozás a 40-50 éves társasházi belső vízellátó rendszerekben.is felkeverheti a lerakódásokat. Az öblítési munkálatok a közterületi mosatócsonkokon, illetve tűzcsapokon keresztül történnek nagyobb vízmennyiség kiengedésével, ezt a szikkasztóárkok azonnal nem tudják elnyelni, így akár több órán keresztül kisebb-nagyobb területen elönthetik az utakat, járdákat. A tervezett és rendszeres hálózatöblítési munkák következtében több hónapig ismét zavarosodás mentesen üzemeltethető a vezetékrendszer, így egy nagyobb vízvétel, nyomásingadozás nem okoz elszíneződést a Fogyasztóinknál!

Kérjük szíves türelmüket, és megértésüket!

Ez volt a közlemény. Tegnap reggel mosakodásra is alkalmatlan volt a sötét fekete víz. Ma reggel is ásványvízből lehetettcsak kávét, teát főzni. A facebook-on olvasható posztokból az látszik, hogy a tájékoztatás most nem sikerült kellő alapossággal. Csak remélni merjük, hogy mosógép nem szívott ebből a vízből, és aki akart, le tudott zuhanyozni ma reggel. Ez április közepéig fog tartani?

Ma megpróbálunk pontosabb információkhoz jutni a Pannon-Víz Csornai Üzemmérnökségén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás