Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. November 23. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Navracsics: a Bakony-Balaton térség gerincoszlopa a nemesvámosi kerékpárút

Navracsics: a Bakony-Balaton térség gerincoszlopa a nemesvámosi kerékpárút

A Bakony és a Balaton térségének gerincoszlopa lehet a Nemesvámost Veszprémmel összekötő kerékpárút - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes csütörtökön Nemesvámoson az új kerékpárút alapkőletételén.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter örömét fejezte ki, hogy a régióban egyre sűrűbb a kerékpárhálózat, és nem csak a Balaton irányába halad, hanem Veszprémtől nyugat felé is.
Hozzátette: a kerékpárút nemcsak turisztikai és sportcélokból hasznos, hanem azért is, mert megkönnyíti a nemesvámosi nagy cégekhez történő munkába járást.
Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere közölte, hogy az elmúlt években mintegy tíz kilométer kerékpárutat építettek, és ezzel nőtt a kerékpárral közlekedők száma. A városban elindított programot a környező településekkel közösen folytatják, így például Márkó és Bánd irányába - ígérte.
Nemesvámos és Veszprém az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával építi meg 303 millió forintból a négy kilométernyi kerékpárutat. A kivitelező a Magyar Aszfalt Kft., a munka befejezése 2013-ban várható.
A Nemesvámos területén működő három multinacionális vállalat (MTD Hungária, Haribo, Alcoa) és számos kis- és nagyvállalkozás több veszprémi lakost foglalkoztat, így az új szakasz kiépítése lehetőséget ad a kerékpárral munkába járásra.
A tervek szerint a kerékpárút kiépítése folytatódik majd Nagyvázsony irányába, de a végcél a Balaton és a Rába összekötése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el