Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Május 29. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ne égjen el a mindennapi kenyerünk!

Ne égjen el a mindennapi kenyerünk!

Az aratás tűzvédelmével kapcsolatos értekezletet tartottak Kapuváron

Május 25-én rendezték meg a kapuvári katasztrófavédelmi kirendeltségen az aratást megelőző értekezletet Az előadást, melyen huszonhárom mezőgazdasági vállalkozó, önkormányzati képviselő és tűzvédelmi szakember vett részt, Élő Lajos tűzoltó alezredes, tűzoltósági felügyelő nyitotta meg, felhívva a jelenlevők figyelmét a tűzmegelőzés fontosságára az aratásban.

Az értekezlet további részében Varga Tibor tűzoltó őrnagy, hatósági osztályvezető a 2017-es év aratással kapcsolatos tapasztalatairól beszélt és a tűzvédelmileg szabályos aratási munkák fontosságára hívta fel a figyelmet, valamint az aratással kapcsolatos tűzvédelmi bírságtételeket is ismertette. Később az aratás tűzvédelmi szabályairól, szérű, rostnövénytároló és kazal megfelelő elhelyezéséről és a tűztávolságokról tartott előadást. Külön napirendi pont volt a szabadtéri tűzesetek megelőzésének fontossága, ahol kiemelték a külterületi irányított égetés engedélyezésének feltételeit, ezzel kapcsolatosan a tarlóégetés szabályait. Tájékoztatást adtak a természetvédelmi őrszolgálat alakításáról, valamint a természetvédelmi őr munkavégzését szabályozó jogszabályokról is.

Az értekezlet zárásaként Farkas Szabolcsné tűzoltó alezredes, polgári védelmi felügyelő komplex tűzmegelőzési tájékoztató keretében a mindennapokban előforduló tűzesetek megelőzésével kapcsolatos legfontosabb tapasztalatokat, tanácsokat, jogszabályi hivatkozásokat ismertette. Általános tájékoztatást adott a polgári védelmi kötelezettségről és annak tartalmi elemeiről, és jogszabályi előírások alapján ismertette a gazdasági és anyagi szolgáltatások körét. Az értekezlet végén a résztvevők felmerülő kérdéseiket tették fel a szakembereknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.