Városlista
2021. szeptember 17, péntek - Zsófia

Hírek

2020. Október 29. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Ne győzzenek az emlékezés vámszedői!

Ne győzzenek az emlékezés vámszedői!

Megyénk rendőreit az ünnepek idején is az a szándék vezeti, hogy a csendes megemlékezés pillanatait ne zavarja meg bűncselekmény vagy baleset.

Mindenszentek, halottak napja ünnepére készülünk, amikor sokan indulnak útnak, hogy a sírkertekbe elhelyezzék az emlékezés virágait elhunyt szeretteik sírjára. Sajnos azonban vannak személyek, akik ezt az alkalmat használják fel arra, hogy temetők környékén vagyon elleni bűncselekmény károsultjává, áldozatává tegyék embertársaikat. Tapasztalataink azt mutatják, hogy ebben az időszakban olyan helyzetek állhatnak elő, amelyek kedveznek a bűnelkövetőknek. A gépkocsifeltörések, temetői, alkalmi és a zseblopások azok a bűncselekmények, amelyek ezt az időszakot a leginkább jellemzik.

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök néhány tanáccsal, ajánlással szeretnék felhívni az állampolgárok figyelmét az ilyenkor előforduló jogsértések megelőzési lehetőségeire:

Autóikkal lehetőség szerint kivilágított, jól látható helyen parkoljanak, a gépjárműveikben látható helyen ne hagyjanak értéktárgyat (telefont, táskát, kabátot, egyéb értékeket)!
Kerékpárjukat soha ne hagyják lezáratlanul a temetők előtt!
A temetők látogatása idején – lehetőség szerint – ne maradjanak sötétedés után!
Nagyobb értéket, bankkártyát ne tartsanak maguknál!
A táskájukat rövid időre se hagyják őrizetlenül a sírnál! Sajnos gyakran fordul elő, hogy amíg elmennek vízért, vagy elviszik az elszáradt virágokat a gyűjtőkonténerbe, addig a sírnál hagyott táskájukat ellopják.
Autóbuszon közlekedőknek számítani lehet arra, hogy zsebtolvajok vegyülnek a tömegesen utazó emberek közé, ezért ilyenkor különösen figyeljenek az értékeikre!

Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy a megnövekedett jármű- és gyalogosforgalomra tekintettel nagyobb odafigyeléssel, türelemmel és körültekintéssel közlekedjenek!

Amennyiben mégis megtörténik a baj, forduljanak bizalommal a temetők környékén szolgálatot ellátó egyenruhásokhoz, vagy tegyenek bejelentést a 112-es hívószámon!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 17. 16:00, péntek | Helyi

Szombaton indul az ellenzéki előválasztás a Csorna központú országgyűlési választókerületben is

Személyesen és online is szavazhatnak, a szavazás titkos.

2021. Szeptember 17. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2021. Szeptember 17. 09:00, péntek | Helyi

Mi a teendő, ha a szemét nem fér el a kukában?

A többlet kommunális hulladék szabályos kezelése.

2021. Szeptember 16. 16:00, csütörtök | Helyi

Vizes gyakorlatokon adtak számot tudásukról az önkéntes tűzoltók

Nyolc helyszínen harmincöt rábaközi egyesület vett részt a gyakorlaton.