Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Május 14. 14:01, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Ne halasszuk adónk bevallását az utolsó napokra!

Ne halasszuk adónk bevallását az utolsó napokra!

Mivel május 20-a vasárnapra esik, ezért a magánszemélyek idén május 21-én éjfélig nyújthatják be 1153 számú személyijövedelemadó-bevallásukat.

Nem célszerű azonban a beadást az utolsó napokra halasztani! - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó-és Vámhivatal.

Abban az esetben, ha bevallásában a magánszemély adót igényel vissza, akkor mindenképpen jobban jár, ha már a határidő előtt eleget tesz beadási kötelezettségének. A visszautalás ugyanis a beérkezéstől számított 30 napon belül indul – ha a bevallás hibátlan.

Amennyiben a bevallás befizetési kötelezettséget tartalmaz, akkor is érdemes a határnapot megelőzni, hiszen postai vagy személyes benyújtás esetén elkerülhető az ilyenkor tapasztalható hosszas várakozás. Az adót abban az esetben is május 21-ig kell megfizetni, ha a bevallás benyújtása korábban megtörténik.

A bevallás kitöltésének megkönnyítésére mindenképpen javasoljuk a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomtatványkitöltő programjának használatát.

A bevallás benyújtásának több módja van. A kitöltő program használatával elkészített bevallás benyújtható elektronikus úton a www.magyarorszag.hu honlapon keresztül. Ennek feltétele az ügyfélkapus regisztráció, mely elvégezhető a NAV kijelölt ügyfélszolgálatain, az okmányirodákban, a személyi adat- és lakcímnyilvántartó központi szervénél, illetve külföldön, a konzuli képviseleteken.

A NAV nyomtatványkitöltő programjával elkészített és kinyomtatott, illetve a hagyományos nyomdai úton előállított, a bevallási egységcsomagban megkapott személyijövedelemadó-bevallást, postán is fel lehet adni, illetve személyesen is át lehet adni a NAV ügyfélszolgálatain. Egyik esetben se felejtsék el aláírni a bevallást!

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.