Városlista
2024. március 1, péntek - Albin

Hírek

2014. Március 21. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: saját forrás

Ne lopj! Hivatkozz!

Ne lopj! Hivatkozz!

Saját tapasztalatok az online etikáról.

Ma egy igen érdekes dologgal szembesültem! A facebookon található összeszokott gluténmentes kis csoportom egyik kedves tagja hívta fel a figyelmemet arra, hogy egy korábban elkészített gluténmentes süteménye, amit feltöltött az amúgy zárt csoportba, egyszercsak szembe jött vele az interneten... Aztán nem csak egy, hanem még egy és még sok ilyen fotóra és receptre bukkantunk a "virtuális" barátnőimmel és barátaimmal! Kicsit nyomoztunk és hamarosan meg is lett az illetékes, aki egy nagyon egyszerű és egyben könnyű ctrl-C - ctrl-V billentyűkombinációval lenyúlta az én blogomra feltöltött saját készítésű receptemet a saját fotóimmal együtt!- írta egyikblogunk szerzője tegnapi bejegyzésében.

Az interneten minden elérhető, minden megosztható, másolható, viszont az internet mindent megőriz. Az internet technikája sokkal fejlettebb, mint az etikája. Mi is nagyon sok anyagot használunk másoktól, de mindig hivatkozással tesszük. Blogírónk joggal háborodott fel azon, hogy a saját munkája, receptje, fotói úgy jelennek meg más oldalán, mintha azok a másoló saját erőfeszítésének eredményei lennének.

Ajánlatunk: Minden tartalom tovább osztható az infoRábaköz oldalunkról, de kérjük, hivatkozzanak az eredeti forrásra. Az eredeti sütire például így kellett volna. Nem bonyolult...

Mindenesetre büszkék vagyunk arra, hogy mások olyan tartalmakat találnak portálunkon, amit (akár sajátjukként is) tovább terjesztenek. Volt már ilyen, valószínűleg lesz is még ilyen. Reméljük, az internet etikája követi a technika fejlődésének szédítő sebességét.

Címkék: blog, internet, online

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 29. 16:00, csütörtök | Helyi

Március 1-től új tarifarendszer lép életbe a helyközi tömegközlekedésben

A bérleteknek 2024. március elsejétől elérhető lesz immár a napijegy változata is.

2024. Február 29. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Február 29. 09:00, csütörtök | Helyi

Már megint nem fizeti ki a dolgozók bérét a csornai napelemgyár

2021-ben a cég éves árbevétele kevesebb volt, mint az ügyvezető tevékenységéért járó 33 millió forint javadalmazás.

2024. Február 28. 16:00, szerda | Helyi

Szerencsepercek a zebránál

A Csornai Rendőrkapitányság figyelemfelhívó akciója.