Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Január 11. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Inforábaköz

Négy hónappal az érettségi előtt derült ki, hogy a legfontosabb szakmai tárgyukból nem érettségizhetnek

Négy hónappal az érettségi előtt derült ki, hogy a legfontosabb szakmai tárgyukból nem érettségizhetnek

Országos internetes aláírásgyűjtést kezdeményezett a csornai Hunyadi 12. c. osztálya.

Portálunk 2011 februárjában indult, lassan 13 éve tesszük közzé a Rábaköz híreit, információit. Mindig is kiemelt figyelmet fordítottunk a térség intézményeinek, civil szervezeteinek, önkormányzatainak, vállalkozásainak híreire, információira. Szinte minden tavasszal hírt tudtunk adni az egykori Hunyadi János Gimnázium, ma már Hunyadi János Technikum pedagógiás diákjainak országos versenyeken elért kiváló eredményeiről. A csornai Hunyadiban az 1978/79-es tanévben kezdődött a középfokú óvónőképzés. Az évtizedek alatt számos országos sikert értek el a pedagógiás lányok, és a város hírnevének öregbítéséért többen kiérdemelték a Csorna Város Érdemes Diákja címet.

A magyar közoktatást már évek óta folyamatosan bénítja az erőszakos központosítás, a tanszabadság durva korlátozása és a folyamatos pénzelvonás. Egyik napról a másikra bevezetett átgondolatlan és értelmetlen intézkedések sújtják a béklyókban vergődő iskolákat, bennük a diákokat, szülőket és tanárokat. A Hunyadi nagymúltú pedagógia szakosait folyamatosan újabb és újabb váratlan pofonok érik. A most érettségire készülő évfolyam négyéves története egy kálvária. A magyar közoktatás tragikus tanárhiánnyal küzd, erre akik tudatosan és lelkiismeretesen a pedagógus pálya felé készülnek, egyik pofont kapják a másik után. Öt fő sérelmük van, ami végigkísérte középiskolai éveiket.

1. 5 éves képzésre vették fel őket, de helyette 4 éves szakgimnáziumi képzésbe kerültek, és kiderült a napokban egy szülői értekezleten, hogy 2020 szeptemberében nem indult olyan szak, amire felvettek őket.
2. A szakmai gyakorlat hiánya miatt minimális időt tartózkodhatnak gyermekek között.
3. Bankszámlát is kellett nyitniuk, de ösztöndíjat nem kaptak az időközben bevezetett változás miatt, így ez felesleges teher lett számukra
4. A szak úgy lett meghirdetve, hogy az érettségi mellé kapnak pedagógiai asszisztensi szakképesítést is, de ezt is eltörölték.
5. Az utolsó tőrdöfés az volt, hogy 2024. január 5-én kapott hír alapján nem érettségizhetnek pedagógiából, ami számukra a fő szakterület és szaktárgy.

Információink szerint a napokban viharos hangulatú szülői értekezlet zajlott az iskolában, ahol a szülők kifakadtak a gyermekeik sorsát és jövőjét veszélyeztető döntések és intézkedések ellen. Hogy a szülői értekezlet nem hozott megnyugtató eredményt az ügyükben, az abból is világosan látszik, hogy a végzős pedagógiai osztály országos internetes petíciót indított. A petíció azért is érdekes, mert nem csak a Hunyadi tanulóit sújtják az intézkedések, hanem országosan még körülbelül 1000 diákot.

A petíció ezen a linken érhető el, és javasoljuk mindenkinek a támogatását. A diákok az ebben megfogalmazottakhoz kérik az emberek egyetértését.

Ez a petíció azért indult,mert a felsőoktatási jelentkezés és az érettségi vizsgák előtt 4 hónappal (01.05) kaptunk tudomást arról, hogy pedagógiai szakmai érettséginket eltörölték, és ennek következményeként köteleznek minket arra, hogy egy olyan 5. tantárgyat válasszunk, amit nagyon alacsony óraszámban tanultunk.

Tudomásunkra jutott egy olyan jogszabály, ami szerint az érettségivel kapcsolatos változásokat 2 ÉVVEL az érettségi vizsga megszervezése előtt tudatni kell.

Kérjük aki egyetért velünk aláírásával támogassa osztályunkat.

Soproni SSzC Hunyadi János Technikum 12/C

Terveink szerint erre az ügyre, további részletekre még későbbi cikkben, cikkekben visszatérünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.