Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Április 29. 16:03, kedd | Belföld
Forrás: InfoVáros

Négy illat vonzásában

Négy illat vonzásában

A Mecsek egyik legszebb völgyében megbúvó Sikondán, a szokatlanul tiszta és ózondús levegő mellett kiváló gyógyvíz is található. A völgy sajátos mikroklímája és a körülölelő erdő nyugalma ihlette hazánk első illattematizált hoteljét az Ambient Hotel & AromaSPA **** Sikondát, mely a hazai wellness szállodák között üde színfoltként várja vendégeit.

A négycsillagos komplexumban 77 szoba, lakosztály és apartman várja a pihenni vágyókat. A négy illat varázsa - menta, kamilla, mandula, levendula - felfedezhető a fürdőszobai bekészítésekben, így a tusfürdő, a szappan, a sampon és a testápoló esetében is. A négy aroma belsőépítészeti motívumai a közösségi terekben, az étteremben és a wellness részlegen is visszaköszönnek.

A korszerű és környezettudatos tervezésnek köszönhetően, megújuló energiaforrásokat használnak fel a ház fűtés és meleg víz ellátásához, melyet napelemek és hőszivattyú is segítenek.

A biogarden hotelek filozófiája mentén megújult szállodában kalciumban és magnéziumban gazdag szénsavas termálvíz várja a vendégeket, mely elsősorban a mozgásszervi és reumatikus megbetegedések kezelésére kiváló. A wellness részleg kilenc új kezelőhelyiséggel, valamint lobbyval és relax térrel kiegészülve teszi pihentetőbbé az itt töltött napokat.

A szálloda 4 beltéri és 3 kültéri medencével, jacuzzi- termál- és gyermekmedencékkel, szaunavilággal, valamint számos kozmetikai szolgáltatással várja a felfrissülni vágyókat.

A gyógykezelések mellett az egészségmegőrzés, valamint a testi és lelki kikapcsolódást segítő kezelések között is fellelhető a négy illat: mint az édes mandulafürdő, a frissítő mentás masszázs vagy a levendulás lazító masszázsok.

Az illatjegyek az ital – és étlapon is visszaköszönnek. Különböző kamillás és mentás koktélok színesítik a kínálatot, valamint a levesek, főételek és desszertek esetében is megjelenik a négy illathoz tartozó különleges ízvilág.

Sikonda központi fekvése miatt a Dél-Dunántúl többi élményközpontja és látnivalói, mint Pécsvárad, Siklós, Bikal és Abaliget is könnyedén elérhetőek. A Mecsek-Hegyhát ékköve a szomszédos Mánfa Árpád-kori temploma, amely nyáron hangversenyek, esküvők és keresztelők kedvelt célpontja.

Pécs városának kulturális sokszínűsége és mediterrán hangulata számtalan programot kínál. A római kori emlékek, a bazilika, Idrisz Baba türbéje vagy az ókeresztény sírkamrák mind a város gazdag történelmi múltjáról tanúskodnak.

Abaligeti cseppkőbarlang

A Nyugat-Mecsek vadregényes erdeiben izgalmas, különböző nehézségű túrákat tehetnek a természetbarátok. Gyönyörködhetnek a Zsongor-kő vöröslő szikláiról nyíló varázslatos panorámában vagy a környék egyik legismertebb és legnépszerűbb látnivalójában, az Abaligeti-barlang különleges cseppköveiben. A különleges formájú képződmények között több, nevet is kapott, így látható a Pisai ferde torony, a Flórián-kút, a Kálvária, az Elefántfej, Karthágó romjai vagy a Niagara-vízesés. Kedvelt program a meditációs túra, melynek keretében a barlang megismerése mellett a résztvevőknek alkalmuk nyílik 30 percen át gondolatokba, meditációba mélyülni, ezáltal a hétköznapok zajaitól, problémáitól eltávolodni a Bodó-hegy belsejében, 40 méterrel a felszín alatt. A hangséta során a barlangi patak megannyi hangjára koncentrálva, csendben, lassan járhatják végig a résztvevők a barlangot. A program során a vizuális élmények mellett kiemelt szerepet kap a hangok különleges, sajátos világa.

Az érdeklődők megismerhetik a környéken élő denevérek misztikusnak tűnő, egyedülálló világát, az igazi kalandokra vágyókat pedig a Mészégető-források kiépítetlen „vad” barlangja várja.

Ez egy változatos szélességű, aktív patakos barlang, melynek egyediségét az oldásos formák és lenyűgöző vízesések adják. A melegmányi-völgy a környező hegység egyik legszebb szurdoka. Öreg tölgyesek, bükkösök, ritka, értékes növények között találhatók meg a nevezetes és védett mésztufa gátak, melyek a patakmederben számtalan apró vízesést alakítottak ki.

Mecsextrém Park

Az ország egyik legnagyobb erdei kalandparkja, a Mecsextrém Park minden bátor és lelkes kalandornak izgalmas időtöltést ígér. Az alpesi kötélpark a fák ágai között ügyességet kíván felnőttől, gyerektől egyaránt. Az európai viszonylatban párját ritkító, 25 kocsiból álló erdei bobpálya egyedülálló kalandot tartogat, a nyolc méter magas mászófal pedig hat különböző nehézségű útvonallal „kényezteti“ a kezdő és profi mászókat. A 100 m2-es játszóház minden aktív gyerek számára ideális terep csúszkálásra, ugrálásra, kergetőzésre. A mintegy 40 méter hosszú játszóvárat ügyességi elemek tarkítják, ezek egyik része a kisgyermekek adottságainak megfelelően használható, míg a vár másik felén a nagyobbak szórakozhatnak, játszhatnak.

A területének jelentős része akadálymentesített és a játékok egy része mozgáskorlátozottak számára is használható vagy használhatóvá tehető.

Szabó Laci Pince

A tolnai borvidék Magyarország egyik legújabb, még felfedezésre váró bor vidéke. Bár a borkészítés hagyománya a római korig vezethető vissza, az itt készülő borok még újdonságként szolgálnak a szélesebb fogyasztóközönség számára.

Szabó Laci családi pincészetének szőlőterületei Tolna megye déli határán a Völgység napsütötte déli lankáin helyezkednek el. A családi vállalkozás közel húsz éve foglalkozik szőlőtermesztéssel, ellátva a környező tolnai, szekszárdi, alföldi borászatokat remek alapanyaggal.

Az ültetvények fajtaszerkezete változatos, a divatos nemzetközi és a kevésbé ismert helyi fajták is megtalálhatók. A korszerű, mégis környezettudatos technológiával művelt szőlőből készülő fehér és rosé borok reduktív technológia segítségével őrzik meg gyümölcsösségüket. A fajtajelleg és a termőhelyi adottságok megjelenítése mellett, új fajták és készítésmódok bevonásával, nemzetközi- és helyi fajtákon keresztül mutatják be a völgységi termőtáj kitűnő adottságait.
Boltíves pincéje és a hozzá tartozó hangulatos fogadó borbarátok számára kínál felejthetetlen élményeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.