Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Március 31. 07:47, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Négy településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Négy településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Négy településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: Baranyajenőn és Söpte községben polgármestert és képviselő-testületet, Bejcgyertyánoson és Nyirádon polgármestert választanak.

A Baranya megyei Baranyajenőn azért kellett időközi választást kiírni, mert a település képviselő-testülete decemberben feloszlatta magát. A polgármesteri posztért két független jelölt indul, a jelenlegi településvezető, Balogh Csaba, valamint az alpolgármesteri tisztséget betöltő Balogh Tamás. A négy képviselői helyre tizenöten aspirálnak, mindannyian függetlenek. A választói névjegyzékben 363-an szerepelnek.

A Vas megyei Söpte községben ugyancsak azért tartanak időközi választást, mert a képviselő-testület tavaly decemberben feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségre öt jelöltet vettek nyilvántartásba: indul a voksoláson Nagy Róbert Balázs, a község előző polgármestere függetlenként, Fléger István Tamás a Magyar Munkáspárt jelöltjeként, míg Virágh Kálmán, Danka Lajos és Szabóné Koós Piroska szintén független jelöltként. A négy képviselői helyre 14-en jelöltették magukat, valamennyien függetlenek. A 790 lakosú községben 685-en szerepelnek a választói névjegyzékben.

A szintén Vas megyei Bejcgyertyánoson időközi polgármester-választást tartanak, mert a község előző vezetője, Németh Imre, aki egy évtizeden át irányította az önkormányzat munkáját, tavaly decemberben elhunyt. A 381 választójoggal rendelkező helybéli öt jelölt közül választhatja ki a következő településvezetőt: Benyovszky Gábor a Magyar Munkáspárt jelöltjeként, míg Gaál Ferencné, Ambrózi Andrea, Péntek Enikő és Lendvai Veronika független jelöltként indul a voksoláson.

A Veszprém megyei Nyirád községben azért lesz időközi polgármester-választás, mert a település 2014-ben megválasztott vezetője, Sarkadi-Nagy András János tavaly december 29-én elhunyt. A mintegy másfélezer névjegyzékben szereplő választópolgár hat jelölt közül választhatja ki a következő polgármestert: Molnárné Budai Angelika, Szücs Ramóna, Fermos László, Kapa György és Nagy Gábor független jelöltként indul, Leiner Nándor pedig a Magyar Munkáspárt színeiben.

Címkék: időközi, választás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során