Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Április 11. 09:56, szerda | Helyi
Forrás: Fertőszentmiklós Simon Gym

Négy világbajnoki címet szereztek a fertőszentmiklósi bunyósok

Négy világbajnoki címet szereztek a fertőszentmiklósi bunyósok

Fertőszentmiklósi éremeső Milánóban.

2018. 04. 07-08. között rendezték meg a WFC szervezet light világbajnokságát Milánóban. A Fertőszentmiklósi Simon GYM Sport Egyesületet Windisch Zoltán, Németh Krisztián, Molnár Noémi Lili és Simon László képviselték.

Az első napon az utánpótlás és a női kategóriákban rendeztek mérkőzéseket. Molnár Noémi Lili a felnőttek közt,- 50 kg-os súlycsoportban lépett tatamira. Az első mérkőzésén jobb volt olasz ellenfelénél, azonban egy vitatható bírói döntés miatt alulmaradt, és bronzérmet szerzett. Második mérkőzésén light contact szabályrendszerben egy hajtós adok-kapok meccsen egy technikás francia ellenféllel szemben vereséget szenvedett, így ezüstérmes lett.

A második nap következtek a felnőtt férfi kategóriák. Elsőként Simon László lépett tatamira a -70kg-os súlycsoportban. Kick-lightban és K1 lightban is fölényesen nyerte a mérkőzéseit, és mindkét szabályrendszerben megszerezte a bajnoki övet. Light contactban is oktatta a mezőnyt, a döntőben is simán verte francia ellenfelét, azonban a bírók igazságtalan döntése miatt csak ezüstérmes lett.

Németh Krisztián első mérkőzésén kick light kategóriában sajnos nem tudta kihasználni magasságbeli és technikai fölényét a harcos stílusú olasz ellenfelével szemben, így ezüstérmet szerzett.
Második mérkőzésén K1 light szabályrendszerben egy lelkes francia ellenfél ellen bunyózott, aki kemény és pontos testrúgásokkal nehezítette meg a dolgát, de Krisztián pontosabb ütéseinek és támadó szellemű bunyòjának köszönhetően megérdemelt győzelmet aratott.

Windish Zoltán szintén K1 light szabályrendszerben egy magas, fiatal olasz ellenféllel mérkőzött, és sima, fölényes győzelmet aratott. A döntőben Zoli Krisztiánnal mérkőzött volna, ám a házi döntő Zoli orrsérülése miatt elmaradt, így Krisztiáné lett a bajnoki öv.

Zoli eggyel magasabb súlycsoportban, -65 kg-ban is tatamira lépett. Egy technikás, kemény bolgár ellenféllel küzdött a bajnoki övért. Szoros, kiélezett mérkőzést vívtak, amit Zoli egy óriási hajrával megérdemelten nyert.

A fertőszentmiklósi Simon Gym csapata így 4 aranyéremmel, 4 ezüstéremmel és egy bronzéremmel zárta a 2018-as WFC Light Világbajnokságot.Felkészítő edzők:: Tóth Richárd, Molnár Sándor és Simon László.

- A sikeres WFC országos bajnoksága után a világbajnokságon is nagyon szép eredményeket értünk el. Köszönjük a részvételi lehetőséget Mezőfi Andrásnak,a WFC Hungary elnökének. Végül, de nem utolsó sorban szeretnénk köszönetet mondani a támogatóinknak, hogy mindez megvalósulhatott. Az eredmények több szempontból is különlegesek a számomra. Radics Róbert mellett további két világbajnok fiatal versenyzőnk van. Az egyesületünk vezető edzője ismételten bizonyította, hogy néhány év kihagyás után ismét a csúcs formában van, példa ez mindenkinek, akik hozzánk jár sportolni. Noémi is két év után most tért vissza a versenyzéshez, és harcosan küzdött, nagyon büszke vagyok rá mint edző és mint apa is : mondta el a versenyről Molnár Sándor az egyesület egyik edzője.

Címkék: kick box, simon gym, wfc

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.