Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Január 26. 09:12, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Négyéves kisgyerekkel lopatták el egy lány táskáját

Négyéves kisgyerekkel lopatták el egy lány táskáját

Kiskorú veszélyeztetése és lopás miatt emeltek vádat Nagykanizsán egy nő és annak élettársa ellen, mert lopásra bírták rá az asszony négyéves gyermekét egy strandon - közölte a Zala Megyei Főügyészség csütörtökön.

A büntetett előéletű nő a fiával, illetve a többszörös visszaesőnek számító élettársával tavaly júniusban a nagykanizsai strandon töltötték az idejüket. Észrevették, hogy egy fiatal lány egy időre őrizetlenül hagyta a hátizsákját, amiben benne voltak az igazolványai, a készpénze és a mobiltelefonja.

A nő és a férfi kifigyelte, hogy a holmira és benne az értékekre nem ügyel senki, ezért rábírták a közös nevelésük alatt álló fiút, hogy vegye magához a hátizsákot és a női öltöző felé távozó anyjának adja át.

A nő és a férfi ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette, valamint lopás vétsége miatt emelt vádat.

A zalai főügyészség közleménye kitért arra is, hogy kiskorú veszélyeztetésének bűntettét az követheti el, aki a kiskorú testi, értelmi, erkölcsi vagy érzelmi fejlődését veszélyezteti. Súlyos kötelességszegésnek minősül, ha a kiskorút bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetésére bírják rá, annak büntetési tétele egytől öt évig terjedő szabadságvesztés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.