Városlista
2021. október 19, kedd - Nándor

Hírek

2021. Szeptember 15. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Négyszáznegyven szondázásból két alkalommal jelzett a műszer kedden

Négyszáznegyven szondázásból két alkalommal jelzett a műszer kedden

Az egyik ittas vezető balesetet is okozott.

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt Győrben, a Szent István úton, 2021. szeptember 14-én 16 órakor. Egy 28 éves férfi közlekedett személygépkocsival a Jókai utca felől, a Munkácsy Mihály utca irányába. Haladása során nem tartott megfelelő követési távolságot a vele azonos sávban – forgalmi ok miatt – megálló autó mögött, amelynek következtében nekiütközött és az előtte álló jármű hátuljának lökte. A balesetet okozó sofőrrel szemben a rendőrök alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavétel érdekében előállították.

A baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A járőrök Sopronban a Ferenczi János utcában ellenőriztek egy járművezetőt 2021. szeptember 14-én 8 óra 7 perckor. Az 55 éves férfivel szemben alkoholteszert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavétel érdekében előállították.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy már kismértékű alkoholfogyasztást követően is az alábbi veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során:

Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.

A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.

Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

„…hogy mindenki hazaérjen!”

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 18. 18:00, hétfő | Helyi

Új eszközöket vásárolt pályázati támogatásból a döri idősotthon

Eszközbeszerzés a döri Katalin Otthon Időskorúak Gondozóházában

2021. Október 18. 13:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2021. Október 18. 09:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek

2021. Október 17. 16:07, vasárnap | Helyi

Egy ausztriai kollégiumból tűnt el ez a fiatal lány

A soproni rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.