Városlista
2019. augusztus 20, kedd - István

Hírek

2018. November 11. 16:07, vasárnap | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Nehéz helyzetben vannak a rendvédelmi szervek a terrortámadások megelőzésénél

Nehéz helyzetben vannak a rendvédelmi szervek a terrortámadások megelőzésénél

Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint nehezíti a rendvédelmi szervek munkáját, hogy a tervezett terrortámadások előtt nem mindig van lehetőségük a beavatkozásra.

A szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában a pénteki ausztráliai késeléssel kapcsolatban elmondta, hogy a titkosszolgálat már korábban is figyelte az elkövetőt, akitől elvették az útlevelét, amikor csatlakozni akart a Szíriában harcoló Iszlám Állam alakulataihoz.

Arról is beszélt, hogy az elkövető nem használt illegális fegyvereket, gázpalackkal és késsel támadt.

Horváth József kitért arra is, hogy a három évvel ezelőtti párizsi terrortámadás után a rendvédelmi szervek kutatómunkába kezdtek, és ennek köszönhetően sikerül megelőzniük több hasonló támadást.

Úgy vélte, Nyugat-Európának, az Európai Unió vezetésének még nem sikerült érdemben szembenéznie az új biztonsági kihívással, amelyet szerinte döntő részben az illegális migráció generált az elmúlt években.

Pénteken Melbourne-ben egy szomáliai férfi nekivezette a gázpalackokkal megrakott autóját egy bevásárlóközpontnak, majd az utcán megkéselt több embert, egyiküket halálosan. A támadó nekirontott a rendőröknek is, akik rálőttek, később a kórházban meghalt. A támadást az Iszlám Állam vállalta magára.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 14. 11:08, szerda | Külföld

Peking \"terrorizmust\", a kínai sajtó \"színes forradalmat\" emleget a hongkongi tüntetések kapcsán

A kínai kormány szerdán ismét a \"terrorizmus\" szót használta a Hongkongban zajló tüntetések során történt erőszakos cselekmények kapcsán, és a tettesek mielőbbi felelősségre vonását szorgalmazta -

2019. Augusztus 13. 11:10, kedd | Külföld

Növelte eladásait júliusban a BMW

Növelte eladásait júliusban és az év első hét hónapjában a BMW Group az autógyár honlapján kedden publikált jelentés alapján.

2019. Augusztus 12. 17:59, hétfő | Külföld

Elfogadta a román kormány az idei első költségvetés-kiigazítást

Elfogadta a román kormány az idei első költségvetés-kiigazítást, amely továbbra is 2,76 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal számol - jelentette be hétfőn Eugen Teodorovici román pénzügyminiszter.

2019. Augusztus 12. 12:03, hétfő | Külföld

Brexit - Négymilliárd fontot költöttek készletfelhalmozásra a britek

Négymilliárd fontot (1400 milliárd forintot) költöttek árufelhalmozásra a britek az európai uniós tagság megállapodás nélküli megszűnésének veszélyétől vezérelve - derült ki egy hétfőn ismertetett kutatásból.