Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Február 06. 13:30, hétfő | Helyi
Forrás: Police.hu - Fotó: Police.hu

Neki semmiképpen se adja el autóját

Neki semmiképpen se adja el autóját

Több áldozata is van már annak a csalássorozatnak, amelynek elkövetője az interneten hitelátvállalással vásárol személygépkocsikat, a tartozást a bankok felé azonban nem rendezi.

Kómár Viktória r. főhadnagy, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensének közleménye szerint a Pápai Rendőrkapitányság üzletszerűen jelentős kárt okozó csalás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az eljárás egy pápai lakos feljelentése alapján indult meg, akinek 4 millió forintot érő, Skoda típusú személygépkocsiját egy Tuboly József néven bemutatkozó személy hitelátvállalás ürügyén elvitte, de a törlesztőrészleteket nem fizette, és a megadott telefonszámon később már nem lehetett felvenni vele a kapcsolatot.

A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető különböző internetes oldalakon hitelátvállalással eladásra kínált gépjárművek tulajdonosait keresi meg, és vállalja a járművön fennálló tartozás tovább fizetését. A megállapodást szerződésben is rögzítik, ám a hitelt nyújtó bankot nem értesítik az ügyletről. A férfi a gyanútlan sértettől elviszi a gépkocsit, a törlesztőrészleteket azonban nem fizeti. Szándéka egyértelműen a gépkocsi megszerzésére és feltehetőleg külföldön történő továbbértékesítésére irányul – áll a Police.hu-n olvasható rendőrségi közleményben.

A nyomozás megállapította, hogy a bűncselekmény elkövetésével a 28 éves, kecskeméti Tuboly József gyanúsítható, aki a Furgon Futár Kft. ügyvezetőjeként, ezen cég nevében jár el. Eddig öt személygépkocsi tűnt el rajta keresztül. Kómár Viktória ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a sértettek száma az eddig felderítettnél nagy valószínűséggel jóval magasabb, hiszen a bűncselekmény-sorozat a közelmúltban kezdődött, így többen talán még nem is vették észre, hogy megkárosították őket.

Tuboly József tartózkodási helye ismeretlen, ezért ellene elfogatóparancs van érvényben. A Pápai Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a tartózkodási helyét ismeri, vagy akit megkárosított, jelentkezzen a bűnügyi osztályon személyesen vagy a 89/313-011-es telefonszámon.

A további bűncselekmények megelőzése érdekében a rendőrkapitányság arra is felhívja a gépkocsi-tulajdonosok figyelmét, hogy a jármű hitelét csupán az opciós jog jogosultjának beleegyezésével lehet átvállalni, ellenkező esetben az adós elköveti a hitelsértés vétségét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.

2024. Április 16. 13:40, kedd | Helyi

Felfoghatatlan tragédia, elhunyt a Kossuth Szakiskola igazgatója

Nyugodjék békében!

2024. Április 16. 13:00, kedd | Helyi

Hét és félmilliót csaltak ki egy csornai asszonytól

A csornai rendőrök vizsgálnak egy internetes csaló által elkövetett bűncselekményt.

2024. Április 16. 09:00, kedd | Helyi

A Költészet napjára emlékeznek Páliban

Devecseri Zoltán verseskötetének bemutatása