Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2023. Július 27. 09:33, csütörtök | Belföld
Forrás: Ügyészség

Nem adott elsőbbséget a szirénázó mentőmotorosnak - Videó

Nem adott elsőbbséget a szirénázó mentőmotorosnak - Videó

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy sofőr ellen, aki megkülönböztető jelzést használó mentőmotorossal ütközött kanyarodás közben.

A vádirat szerint az 52 éves férfi 2022. június 25-én dél körül Balatonakarattyán közlekedett személygépkocsival Balatonkenese irányába. Mögötte megkülönböztető hang- és fényjelzést használva mentéshez igyekezett az Országos Mentőszolgálat motorján a sértett, aki megkezdte a jármű előzését. A személygépkocsi sofőrje azonban nem vette észre az őt előző mentőmotorost és balra kanyarodott előtte. A sértett vészfékezett, ám ennek ellenére nekiütközött a személygépkocsinak és elesett. A mentős a baleset következtében csuklótörést szenvedett.

Az ügyészség a terhelttel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására és a közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 9. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Március 03. 08:55, vasárnap | Belföld

Szentkirályi Alexandra: a kormány jelentősen növelte az egészségügyi kiadásokat

A kormány kiemelt célja, hogy a magyar emberek jó egészségügyi ellátást, az egészségügyi dolgozók pedig még nagyobb megbecsülést kapjanak, ezért az egészségügyre fordított kiadások összegét jelentősen növelte

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Félix Antoine Tshisekedivel, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével folytatott tárgyalásokat a törökországi Antalyában

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Meteorológia: melegrekordokkal indult a március is

Melegrekordokkal indult a március is: megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján szombaton.