Városlista
2020. szeptember 20, vasárnap - Friderika

Hírek

2011. Szeptember 25. 18:53, vasárnap | Helyi
Forrás: saját forrás

Nem bántja a szemét?

Nem bántja a szemét?

Elborítja a szemét a város környékét.

Mindennapos problémánk a hulladék elhelyezés és a környezetvédelem. Csorna város 11 szelektív hulladékgyűjtő szigetet létesített. Vajon ezzel minden csornai tisztába van? Kérdésünkre a válasz:

NEM.

Városnéző sétánk során megfigyelhetjük híres-neves látnivalóink mellett eme arcpirító kompozíciókat. Kérdések merültek fel bennünk, ha az önkormányzat biztosította a feltételeket a szemét elhordásához konténerek kiállításával, akkor miért nem lehet ezt igénybe venni? Nem tudja, vagy nem érdekli a szemetelőket, hogy az évente megtartott lomtalanítás mellett a kukába el nem férő szemetet a Rekultív Kft-nél megvárásolható zsákokba is elhelyezhetik, amit a kukaürítéskor elszállítanak, vagy a cég telephelyére is elvihetik? Ugyanezek a kérdések persze feltehetők azoknak, akik másokkal mit sem törődve rongálják, szennyezik környezetünket.

A hulladék elhelyezése nem okozhat problémát, minden lehetőség adott. Ha valaki ezt mégsem képes igénybe venni, akkor csak a szankcionálás lehet a következő megoldás. Rendelkezésre állnak azok a jogszabályok, aminek alapján fel lehet lépni a szemetelőkkel szemben. Ehhez az kell, hogy sem mi állampolgárok, sem a hivatalos szervek ne hunyják be a szemüket, ha ilyet tapasztalnak. A zéró tolerancia elve a kölekedésben már bevált.

Címkék: csorna

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 20. 10:00, vasárnap | Helyi

Európai uniós támogatással bővítik a szennyvíztisztitó kapacitását Rábacsécsényben

8 települést lát el a szennyvíztisztító.

2020. Szeptember 19. 10:00, szombat | Helyi

Eltűnés miatt keresik ezt a lányt

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy fiatal megtalálásában.

2020. Szeptember 18. 16:00, péntek | Helyi

Kötelező agrár összeírást hajt végre a KSH

Tájékoztató mezőgazdasági összeírásról

2020. Szeptember 18. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Programok, ameddig még lehet.