Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. December 20. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: Balatoni Fejlesztési Tanács

Nem csak a Balaton környékén élők szólhatnak bele, merre fejlődjön a Balaton régió

Nem csak a Balaton környékén élők szólhatnak bele, merre fejlődjön a Balaton régió

Szóljon bele! Az online kérdőív szerkesztői minden Magyarországon élő véleményét várják!

Egy anonim kitölthető, online kérdőívvel kívánja megismerni és összegyűjteni a balatoni régió fejlesztésével kapcsolatos lakossági véleményeket és javaslatokat a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete.

A Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) feladata, hogy a régió szereplőivel együtt meghatározza a térség fejlesztési irányait, egy közösen elfogadott fejlesztési program mentén ösztönözze és támogassa a régióban megvalósuló fejlesztéseket, felkarolja az új, innovatív ötleteket, ösztönözze a régió egészére kiterjedő elképzelések megvalósítását.

A területfejlesztésről és a területrendezésről szóló törvény alapján a Balaton Fejlesztési Tanács 2014. évben elkészítette és a Kormánynak elfogadásra benyújtotta a kiemelt térség területfejlesztési koncepcióját és programját, amit a Kormány el is fogadott, annak megvalósításához hazai és uniós forrásokat rendelt.

A Balaton Fejlesztési Programjának megvalósulását a Tanács folyamatosan nyomon követte, és a fejlesztési dokumentumok aktualizálását tervezi.

Ennek szakszerű megvalósításához a Balaton Fejlesztési Tanács nemcsak a térségi szereplők, önkormányzatok, költségvetési szervek, vállalkozások, civil szervezetek jövőbeni fejlesztési igényeit, elképzeléseit, terveit, kívánja megismerni, de ezek mellett kiemelt figyelmet kíván szentelni a lakossági vélemények, észrevételek és javaslatok összegyűjtésére is.

Ehhez készült egy online kérdőív, ezen várjuk a véleményeket az elmúlt években megvalósult balatoni fejlesztésekről, és az észrevételeket, javaslatokat a jövőbeni fejlesztésekhez.

A kérdőívet ezen a linken lehet elérni és kitölteni: https://balatonregion.hu/kerdoiv

Észrevételeit 2020. január 17-ig várják.

A vizsgálatban való részvétel anonim és önkéntes, és a szerkesztők NEM CSAK a Balatoni régióban élők, hanem minden Magyarországon élő véleményét várják! A felmérés készítői biztosak benne, hogy a beérkező válaszok hasznos információbázist szolgáltathatnak majd a 2021–2027 közötti fejlesztési időszakra történő felkészüléshez is.

Címkék: balaton, kérdőív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.

2024. Április 16. 13:40, kedd | Helyi

Felfoghatatlan tragédia, elhunyt a Kossuth Szakiskola igazgatója

Nyugodjék békében!

2024. Április 16. 13:00, kedd | Helyi

Hét és félmilliót csaltak ki egy csornai asszonytól

A csornai rendőrök vizsgálnak egy internetes csaló által elkövetett bűncselekményt.

2024. Április 16. 09:00, kedd | Helyi

A Költészet napjára emlékeznek Páliban

Devecseri Zoltán verseskötetének bemutatása