Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2018. November 29. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Nem elég látni, látszani is kell!

Nem elég látni, látszani is kell!

Videóval

Ködös időben, rossz látási viszonyok között nem elég csak az autó menetjelző lámpáját használni, mindenképpen szükséges induláskor a fényszórókat is bekapcsolni. Ezzel az egyszerű mozdulattal megelőzhetők a balesetek.

A közutakon közlekedve napjainkban egyre többször találkozhatunk olyan járművekkel, amelyeket úgynevezett nappali menetjelző lámpával láttak el. A közlekedésbiztonság szempontjából kiemelt szerepe van a láthatóság javításának, ezért az új gépkocsikon alapfelszerelés lett a nappali menetjelző lámpa. Ez azt jelenti, hogy amikor az autót elindítja a járművezető, akkor annak az elején két fehér fényt kibocsátó világítóberendezés kapcsolódik fel teljesen automatikusan. Ezek a lámpák főleg nappal, jó látási viszonyok mellett valóban jó, ha működnek. Funkciójukat tekintve ugyanis nem az a feladatuk, hogy megvilágítsák az utat az autóvezető előtt, hanem hogy láthatóbbá tegyék a járművet a többi úthasználó számára. Az ősz beköszöntével egyre gyakrabban fordulnak elő olyan helyzetek, amikor rosszak a látási viszonyok, borúsabb az idő, előbb is sötétedik, tehát fokozottan kell figyelni arra, hogy az utakon közlekedők jól lássanak és látszódjanak. A nappali menetjelző lámpa használata azonban ködös idő, vagy rossz látási viszonyok között nem elégséges főként amiatt, hogy ilyenkor a jármű hátsó lámpái nem világítanak.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy a kedvezőtlen időjárási és látási viszonyok között minden esetben kapcsolják be az autó fényszóróit és indulás előtt győződjenek meg azok megfelelő működéséről!

A célunk közös: „hogy mindenki hazaérjen…"

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 16:00, hétfő | Helyi

Városi futónap Fertőszentmiklóson

Jótékonysági futás

2024. Április 29. 13:00, hétfő | Helyi

A Hanságban is megjelent a pásztorgém

Afrikai természetfilmekből ismerős.

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!