Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2014. Május 03. 08:24, szombat | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Nem fogadta el a képviselő-testület a tavalyi gazdálkodásról szóló beszámolót

Nem fogadta el a képviselő-testület a tavalyi gazdálkodásról szóló beszámolót

Két ülést is tartott a csornai képviselő-testület. A FIDESZ frakció a polgármesternek üzent, amikor elutasította a tavalyi gazdálkodásról szóló beszámolót?

Tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete2014. április 23-i üléséről

A képviselő-testület első napirendi pontban tárgyalta a vis maior támogatásban megvalósuló csapadékvíz elvezetési munkákra vonatkozó javaslatot. Az önkormányzat 2.671.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a belvízi védekezés és belvízvédelmi létesítményekben (Gorkij u., Kisházasi dűlő) keletkezett károk helyreállítására. Az árajánlatkérés lefolytatása alapján azonban az előzetesen számított – és a költségvetési rendeletbe beépített - összegnél 5.717.116 Ft többletönerő pénzügyi fedezetének biztosítására jelentkezett igény. A képviselő-testület döntött a többletönerő biztosításáról a belvízvédelmi vízi létesítmények helyreállítási munkáira.

A második napirendi pontban a képviselő-testület a köznevelési intézményekkel kapcsolatos véleményezési jogkörében eljárva, mint működtető önkormányzat a Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium átszervezéséhez a fenntartó Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által javasoltak szerint egyetértett. Az átszervezési javaslat szerint a fenntartó a Csornai Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium intézményben beíratható maximális gyermeklétszámot 660 főről 560 főre szándékozik csökkenteni. A javaslat elfogadása nem jelent változást az intézmény jelenlegi működésében, az elvonásra kerülő létszám a Répcelaki tagintézmény számított létszáma, melyre már nincs szükség, mivel a tagintézmény működtetésére vállalt 3 éves kötelezettség lejárt.

X X X

Tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete2014. április 28-i üléséről

A képviselő-testület első napirendi pontban tárgyalta meg és fogadta el az önkormányzat 2013. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról szóló beszámolót.

Második napirendi pontban tűzte napirendre a képviselő-testület a Szociális és Gyermekjóléti Központ 2013. évi szakmai munkájáról szóló beszámolót. A képviselő-testület a beszámolót elfogadta, egyben köszönetét fejezte ki az intézmény vezetőjének és dolgozóinak kiváló szakmai munkájukért.

Harmadikként tárgyalta a testület Csorna Város Önkormányzata 2013. évi gazdálkodásáról szóló beszámolót és a zárszámadási rendelet alkotására vonatkozó javaslatot. A napirendi pont keretében döntött a képviselő-testület, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Flórián nap alkalmából a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltsége személyi állományának két tagját személyenként bruttó 50.000 Ft/fő összegű jutalomban részesíti. A zárszámadási rendelettervezet szerint az önkormányzat 2013. évi költségvetése végrehajtásáról szóló összesített beszámoló 1.643.321 E Ft bevételt és 1.511.619 E Ft kiadást tartalmaz. Az önkormányzat 2013. évi módosított pénzmaradványa 132.268 E Ft.

A képviselő-testület a zárszámadási rendelettervezetet, valamint a Csorna Gyarapodás kötvény bevételéből 2013. évben történt felhasználások összegéről, a környezetvédelmi alap számlájára befolyt bevételek felhasználásáról szóló határozati javaslatokat nem fogadta el.

Negyedikként tárgyalta és fogadta el a képviselő-testület a 2013. évben végzett pénzügyi-gazdasági ellenőrzések tapasztalatairól szóló beszámolót.

Az ötödik napirendi pontban a képviselő-testület úgy döntött, hogy a csornai búcsúvásárt 2014. augusztus 16-17. napokon rendezi meg a „Vilmos Park” területén.

Ezt követően a képviselő-testület megállapította a Csornahő Kft. 2013. évi mérlegét, 272.041 E Ft mérleg főösszeggel, és - 11.509 E Ft adózás előtti eredménnyel, -12.178 E Ft mérleg szerinti eredménnyel.

Hetedikként tárgyalta a képviselő-testület az önkormányzat és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 5/2011. (II. 15.) önkormányzati rendelet, valamint az önkormányzat részvételével működő társulások és az önkormányzat költségvetési szervei alapdokumentumainak módosítására vonatkozó javaslatot. Az előterjesztést az önkormányzat és társulásai alaptevékenységeinek kormányzati funkciók szerinti besorolása indokolta. A képviselő-testület a rendeletmódosítást és az alapdokumentumok módosítását elfogadta.

Nyolcadik napirendi pontban a képviselőtestület megállapította a Vilmos Park Kft. 2013. mérlegét, 52.273 E Ft bevétellel és 60.134 E Ft kiadással, - 7.861 E Ft adózás előtti eredménnyel, - 7.966 E Ft mérleg szerinti eredménnyel.

Döntött a képviselő-testület:

- a JÓSZÍV Temetkezési Kft. munkájáról szóló beszámoló elfogadásáról,

- a Települési Értéktár Bizottság Szervezeti és Működési Szabályzatának jóváhagyásáról.

Zárt ülésen tárgyalta meg és fogadta el a testület a Csornahő Kft. 2014. évi üzleti tervét, 293.632 E Ft árbevétellel, - 8.267 E Ft adózás előtti eredménnyel.

Csorna, 2014. április 30.

Dr. Horváth Etelka

jegyző

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 16:00, kedd | Helyi

Meghosszabbított nyitvatartással működik a NAV

Szja-bevallás: hosszabban tart nyitva a NAV május 21-ig

2024. Május 14. 13:00, kedd | Helyi

Bűnmegelőzési tanácsadás Egyeden

Biztonságunk közös érdekünk

2024. Május 14. 09:00, kedd | Helyi

Négy évszak az Öttevényi Kastélyban

Fotópályázat

2024. Május 13. 16:00, hétfő | Helyi

Eltévesztette a házszámot a késes, maszkos betörő Csornán

A szomszédtól követelte az állítólagos adósság megfizetését.