Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2014. Augusztus 01. 06:00, péntek | Belföld

Nem hajlandó elköltözni a volt élettárs – mit tehetünk?

Nem hajlandó elköltözni a volt élettárs – mit tehetünk?

Mit tehet, ha megromlott a kapcsolat és kérés ellenére sem hajlandó kiköltözni a házából a volt élettársa egy olvasónknak? A választ az onlinejogsebesz.hu adja meg. Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:

Tisztelt Jogsebész!

Élettársammal 6 éve élünk együtt az én tulajdonomban lévő házban és született egy közös gyermekünk. A kapcsolat megromlott.
Az lenne a kérdésem, ha kérésem ellenére sem hajlandó kiköltözni a házból mit tehetek?
Nincs bejelentve.
Az együtt töltött évek alatt a házon történt beruházások: konyha és előszoba kövezése (minden anyag megvolt hozzá még a megismerkedés előtt, a munkát később az élettárs végezte), fürdőszoba felújítása, bizonyos kerti munkák a gyerek biztonsága érdekében.
A házon hitel van, ami a megismerkedésünk előtt lett felvéve, így a hitel az én nevemen van.
A gyermekre közös felügyeletet szeretnék, de a gyermek elvitelével fenyeget. Megteheti?
Anyagilag a hitel mellett is biztosítva van a megélhetésünk a családom segítségével.

Előre is köszönöm válaszát!

2014. 06. 20.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Amennyiben nem hajlandó önként kiköltözni, sajnos mielőbb bíróság elé kell vinniük az ügyüket, csak ott tudják rendezni a lakáshasználatot és minden egyéb, Ön által leírt kérdést is. Rendőrség segítségét csak akkor tudja igénybe venni - illetve távoltartást elrendelni - ha veszélyeztetve vannak az élettárs által, egyébként a bíróság dönt ítéletével.
Az, hogy a bírósági úton kívül milyen más módszerekkel tudja rávenni az élettársát az utolsó közös lakóhely elhagyására, nem jogi kérdés, mivel jelenleg jogszerűen tartózkodik a lakásban (akkor is, ha nem az ő tulajdona). Javaslom, hogy ebben kérje családja, barátai segítségét, illetve mielőbb indítsa meg a jogi eljárást is egyúttal, hogy lássa a volt élettárs azt, hogy Ön határozott döntést hozott és azt következetesen végig is viszi.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 18:20, szerda | Belföld

Orbán: megvédjük a rezsit és elvesszük az extraprofitot

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán.

2022. Május 25. 18:10, szerda | Belföld

Elítéltek a tokodi asszonyt, aki leszúrta a férjét

Nyolc év börtönre ítélt a bíróság egy asszonyt, aki 2020 áprilisában tokodi otthonukban szíven szúrta a férjét - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője szerdán az MTI-t.

2022. Május 25. 15:05, szerda | Belföld

Különleges meteorkitörés várható május utolsó napján

Különleges hullócsillag-kitörésben gyönyörködhetünk május 31-én, ha a csillagászati előrejelzések beválnak - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló,

2022. Május 25. 14:00, szerda | Belföld

Súlyosításért fellebbezett az ügyészség egy minősített hivatali vesztegetés ügyében

Súlyosításért fellebbez az ügyészség egy minősített hivatali vesztegetés ügyében - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-vel.