Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Június 21. 10:14, csütörtök | Helyi
Forrás: quart.hu

Nem kapta meg a környezetvédelmi engedélyt a VOLT fesztivál

Nem kapta meg a környezetvédelmi engedélyt a VOLT fesztivál

A környezetvédelmi hatóság a kemping területén élő állatok védelme érdekében nem adott engedélyt a soproni rendezvény megrendezésére. Egy hét múlva kezdődne....

A szervezők bíznak abban, hogy sikerül megoldást találni jövő keddig, amikor a fesztivál kezdődik. A VOLT szervezője az [origo]-nak azt mondta: kizártnak tartják, annak lehetőségét, hogy a fesztivál elmaradjon.

Nem kapta meg a regionális környezetvédelmi felügyelőség engedélyét a jövő kedden kezdődő soproni VOLT Fesztivál; az indoklás szerint a rendezvény megtartása nem egyeztethető össze a terület védetté nyilvánításának céljával és indokával - írja csütörtöki számában a Kisalföld.

Az engedélyre azért van szükség, mert a terület a Soproni Tájvédelmi Körzethez tartozik, illetve Natura 2000 védelem alatt áll. A kedden kelt elutasító határozatot egyebek mellett azzal indokolták, hogy a vendégeknek kialakított kemping területén védett állatfajok is élnek, amelyeket zavarna a zaj és a tömeg, ráadásul "lehetnek olyan madárfajok, amelyeknek pótköltése zajlik". A tíz éve ugyanott megtartott rendezvényt követő helyreállítás pedig csak akkor lehet eredményes, ha utána a területet "több éven át nem veszik igénybe" - áll a lap birtokába jutott határozatban.

A határozatban hozzáteszik: a résztvevők biztonsága érdekében el kellene távolítani egy csertölgyet, és a kemping területén lévő fák száraz ágait, illetve elvégezni a menekülési és közlekedési útvonalakon fejlődő vörösgyűrűs som, fagyal- és vadrózsabokrok nyírását is.- írta a quart.hu. További információk az oldalon.

Címkék: Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!