Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. November 12. 14:47, szombat | Sport
Forrás: mno.hu/MTI - Fotó: MTI

Nem sikerült a bemutatkozás

Nem sikerült a bemutatkozás

A japán válogatott 5–3-ra legyőzte a házigazda magyar csapatot a miskolci Négy Nemzet jégkorongtorna pénteki nyitófordulójában.

A mérkőzés előtt adták át ünnepélyesen a japán szövetségnek azt a 23 ezer dollárt, amely az áprilisi budapesti divízió I-es vb-n elmaradt japán mérkőzések vissza nem váltott jegyeiből folyt be. Az ázsiai együttes az országot sújtó márciusi természeti katasztrófa miatt nem jött el Magyarországra akkor. A 23 ezer dollárt a földrengésben és szökőárban megrongálódott hokipályák felújítására fordítják.

Délelőtt eldőlt, hogy Hári János mégis bemutatkozhat a válogatottban. A 19 éves csatárt a svéd juniorbajnokságban a játékvezető szidalmazásáért november 20-ig eltiltották, ám végül nemzetközi meccsről nem kell hiányoznia. Rajta kívül a kanadai Kevin Primeau debütált mint szövetségi kapitány a csapat élén.

A nagy iramú meccsen inkább a japánok voltak mezőnyfölényben, Bálizs többször is bravúrral védett. A hazaiaknak is voltak helyzeteik, de ezek ugyancsak kimaradtak. A fordulás után egy kontrából Nagy volt eredményes, majd Hári passzából Sikorcin kettős emberelőnyben növelte a különbséget. A japánok nem törtek meg, és hét perc alatt fordítottak. Elsősorban a magyarok egyéni hibáit használták ki.

A záró játékrész elején Doneki lőtt hatalmas gólt, majd itt is, ott is több emberelőnyt ítéltek. Ezek kimaradtak, ám az 55. percben Benk egy kipattanót a hálóba vágott. A hajrában egy üres kapus góllal 5–3-ra nyert a japán együttes.

Kevin Primeau: „Nagyon büszke vagyok, hogy szövetségi kapitánya lehetek a magyar válogatottnak. Nagyon jó mérkőzést játszottunk, persze sajnálom, hogy vereséggel debütáltam. Keményen kell dolgoznunk, és szeretném jobban megismerni a játékosokat. Nem működtünk igazán csapatként, ez részben annak köszönhető, hogy nem dolgozhattunk sokat együtt. Ezzel együtt voltak egyéni hibák is, és ezek együtt okozták a vereséget. Ennek ellenére volt esélyünk a győzelemre, de a legnagyobb helyzeteket is kihagytuk.”

1. forduló:
Japán–Magyarország 5–3 (0–0, 3–2, 2–1)
gól: Jamada (30.), Szato S. (35.), Ueno (37.), Doneki (45.), Isioka (60.), illetve Nagy (22.), Sikorcin (27.), Benk (55.)

korábban:
Olaszország–Ausztria 3–2 (0–0, 1–1, 2–1)
gól: Sirianni (35., 50., 54.) illetve Nageler (32., 55.)

A további program:
szombat:
Ausztria–Japán 13:30 ó
Magyarország–Olaszország 17 ó

vasárnap:
Olaszország–Japán 13:30
Magyarország–Ausztria 17 ó

Címkék: jégkorong

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.