Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. November 14. 15:12, hétfő | Belföld

Nem sírt, békésen ücsörgött Zora, amikor rátalált a siklóernyős

Nem sírt, békésen ücsörgött Zora, amikor rátalált a siklóernyős

Mehringer Szabolcs talált rá a kutyasétáltatás közben eltűnt kislányra, aki a szabadban töltötte az éjszakát.

Zora a kutyájával játszott az udvaron, ám az állat elszökött. A kislány követte egy darabig, de eltévedt a ködben. Az egész környék megmozdult, hogy megtalálják, ám a sűrű köd az ő dolgukat is nagy mértékben megnehezítette, több száz civil, speciális keresők, a katasztrófavédelem és a rendőrség is kereste, ám aznap nem sikerült megtalálni. Mint később kiderült, egy fa alatt bújt meg, ott töltötte az éjszakát.

Mára felszállt a köd, az átfagyott kislány pedig kiült egy tisztásra, hogy átmelegedjen, ennek köszönhetően vette észre a levegőből Mehringer Szabolcs, aki siklóernyővel szállt fel nem sokkal azelőtt, a péri relülőtérről. A 6 éves kislány 10 kilómétert gyalogolt egyedül.

"Nekem is van egy hatéves gyermekem, átéreztem, min mennek keresztül a szülők. Már tegnap este megbeszéltük a siklóernyős társaimmal, hogy reggel felszállunk. Éppen csak felemelkedtem, és megláttam a kislányt. Amikor leszálltam hozzá, nem volt megijedve, nem is sírt. Békésen ücsörgött. Elmesélte, hogy egy fa tövében töltötte az éjszakát, most pedig napozik. Nagyon aranyos volt, gyorsan megvizsgáltam, nincs-e baja, de szerencsére nem volt. Mondta még, hogy ma az anyukája dolgozik, mire azt válaszoltam: biztos nem, téged keres minden erejével. Megöleltem és nagyon megkönnyebbültem" – mondta a Blikknek Mehringer Szabolcs.

Fotó: Police.hu, Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.