Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Február 28. 16:08, péntek | Bulvár
Forrás: mti

Nem Steven Spielberg rendezi az Indiana Jones ötödik részét

Nem Steven Spielberg rendezi az Indiana Jones ötödik részét

Nem Steven Spielberg rendezi meg az Indiana Jones 5. részét. A Variety.com értesülése szerint James Mangold veszi át a helyét.

Az Indiana Jones-sorozat 39 éves történetében Spielberg először engedi át a rendezést egy kollégájának. A széria első epizódja, Az elveszett frigyláda fosztogatói 1981-ben aratott sikert és gyűjtött be négy Oscar-díjat.

A hollywoodi szaklap szerint Mangolddal, aki legutóbb Az aszfalt királyai című filmet rendezte, már hamarosan meg is kötik a szerződést az Indiana Jones 5. rendezéséről. Spielberg pedig producerként támogatja a film elkészítését.

Spielberg állítólag maga döntött arról, hogy nem rendezi meg az Indiana Jones 5-öt, mivel úgy érezte, hogy egy új rendező új nézőpontból képes megfogni a történetet, és esetleg a fiatalabb generációkat is jobban meg tudja szólítani.

Harrison Ford, Indy megszemélyesítőjeként azonban továbbra is marad a film kulcsfigurája. A 77 éves színész, aki a tudós kalandort játssza, az utóbbi hetekben többször nyilatkozott a készülő filmről.

A Disney filmstúdió 2016-ban közölte először, hogy lesz újabb folytatása az Indiana Jones-kalandoknak. Akkor még arról írtak, hogy Spielberg rendezi, Ford játssza a főszerepet, és 2019 nyarán mutatják be. Aztán egy évvel elhalasztották a premiert, majd még egy évvel későbbre, 2021-re tolták el. Az Indy-filmek forgatókönyvírója, David Koepp közben otthagyta a produkciót, és helyét Jonathan Kasdan vette át.

A Variety szerint valószínűsíthető, hogy az új rendezővel a produkció újabb késedelmet szenved és csak 2021 után mutatják majd be.

Spielberg máris sűrű évet tudhat maga mögött: jelenleg a West Side Story című musicalfilm utómunkáin dolgozik, amelyet december 18-án mutat be a 20th Century Stúdió.

Az utolsó Indy-film az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága 2008-ban került a mozikba, és globális kasszasiker lett, világszerte több mint 790 millió dollárért (243 milliárd forintért) váltottak rá jegyet a nézők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.