Városlista
2023. október 4, szerda - Ferenc

Hírek

2017. Április 21. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: saját

Nem vagyunk ellendrukkerek, nem károgunk

Nem vagyunk ellendrukkerek, nem károgunk

Sajtótájékoztató a csornai napelemgyárról.

Mai sajtótájékoztatóján Papp József, az MSZP Rábaközi szervezet elnöke beszélt az aláírásgyűjtésük tapasztalatairól, valamint reagált Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő napelemgyárral kapcsolatos kijelentéseire.

- A csütörtöki Kisalföldben egész oldalas beszélgetésben három fideszes politikus jól megdicsérte egymást és önmagát.- kezdte Papp József. Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő, dr Bónáné dr Németh Katalin csornai és Hámori György kapuvári polgármester láthatólag rendkívül elégedettek önmagukkal.

Elmondta, hogy az utcán, a piacon, kitelepüléseken, lakásokban járnak aláírásokat, támogatókat gyűjtve, és a rábaköziektől egészen mást hallanak. Elszegényedésről, alacsony nyugdíjról beszélnek, félnek a betegségtől, mert szétverték a Rábaköz egészségügyi ellátását is. Ausztriába járnak dolgozni, hogy megéljenek, ha nem a gyorsforgalmi úton közlekednek, akkor az ország legrosszabb útjain rázkódnak a Rábaköz szívében. Félniük kell a megtorlásról, ha kimondják a véleményüket, gyerekeiktől elvették a tanulás szabadságát. A fideszes politikusoknak az emberekkel is érdemes lenne beszélgetni, nem csak egymással.

- Gyopáros Alpárnak újra elmondjuk. Nem vagyunk a napelemgyár ellendrukkerei, nem károgunk.- reagált a képviselő kijelentésére. Féltjük a beruházásra megítélt tízmilliárdnyi közpénzt, aminek a sorsát titkolják, és sajnáljuk, hogy híre-hamva sincs a 2011 óta ígérgetett új munkahelyeknek. Az emberek azt is elpanaszkodták, hogy nem látják, a város vezetői, vagy a képviselő bármit is tennének a jelenlegi helyzet ellen. Az alapkő letételnél mind ott tolakodtak, évek óta a napelemgyárral kampányolnak, amikor probléma van, akkor nincs közük hozzá, széttárják a kezeiket, ez magánberuházás.- zárta sajtótájékoztatóját Papp József.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 04. 16:00, szerda | Helyi

Ismeretlen károkozókat keresnek a rendőrök

A rendőrség a lakosság segítségét kéri.

2023. Október 04. 13:00, szerda | Helyi

Vízkár-elhárítási minősítő gyakorlatot tartottak

290 önkéntes vett részt a gyakorlatokon.

2023. Október 04. 09:00, szerda | Helyi

Szerda éjszakára lezárják Bősárkányban a vasúti átjárót

Az autóbuszok is terelőútvonalon közlekednek.

2023. Október 03. 16:00, kedd | Helyi

Kerttörténeti és kertművészeti konferenciát rendeznek Fertődön

Mőcsényi Mihály Kerttörténeti és Kertművészeti Konferencia és Műhely