Városlista
2020. október 27, kedd - Szabina

Hírek

2016. Április 08. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: Bálint Marcell, az MTI tudósítója jelenti:

Németországban terrorgyanú miatt őrizetbe vettek két embert

Németországban terrorgyanú miatt őrizetbe vettek két embert

Terrorgyanú miatt őrizetbe vettek csütörtökön egy férfit Münchenben, egy másikat pedig a bajor tartományi főváros közelében - jelentette hírportálján a Süddeutsche Zeitung című német lap.

A 46 éves iraki és a 29 éves nigériai férfit összehangolt akcióval, terrorelhárító egységek bevetésével vették őrizetbe. Az egyiket München belvárosában, a másikat Fürstenfeldbruck járásban kerítették kézre.

A két férfit súlyos, állam elleni bűncselekmény előkészítésével gyanúsítják, és biztonsági szervektől származó értesülések alapján feltételezik róluk, hogy kapcsolatban állnak az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezettel - mondta a lapnak Thomas Steinkraus-Koch, a müncheni ügyészség politikai bűncselekményekkel foglalkozó osztályának vezető ügyésze.

A bajor tartományi bűnügyi hivatal (LKA) közleményt adott ki az esetről, e szerint a két férfit "súlyos erőszakos bűncselekmény lehetséges gyanúsítottjaiként" jelölték meg a bajor hatóságokhoz befutott értesülések. A nyomozás eddigi adatai nem erősítik meg, de nem is oszlatják el a gyanút - tették hozzá.

Az eddig rögzített adatok alapján konkrét veszély nem fenyegette a lakosságot, és az eljárás során nem találtak veszélyes tárgyakat - olvasható a bajor LKA közleményében.

Münchenben szilveszterkor terrortámadás veszélye miatt lezárták a főpályaudvart és egy vasútállomást. Másnap a tartományi belügyminiszter elmondta: egy külföldi, "baráti" titkosszolgálattól azt az információt kapták, hogy az IÁ merényletet tervez a városban.

Németországban évek óta nagy a terrorveszély, de a hatóságok szerint "absztrakt", elméleti fenyegetettségről van szó, vagyis bármikor történhet terrortámadás, de nincsenek konkrét merénylet előkészítésére utaló adatok.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 26. 15:07, hétfő | Külföld

Őrizetbe vettek egy csecsent Franciaországban, aki az interneten dicsőítette a tanárgyilkosságot

Terrorcselekmény dicsőítésének gyanújával őrizetbe vettek és előzetes letartóztatásba helyeztek vasárnap Franciaországban egy 22 éves csecsent, aki lájkolta a lefejezett tanárról az internetre feltöltött képeket.

2020. Október 26. 13:05, hétfő | Külföld

Nem kizárt a karantén Franciaországban, újabb rekord a napi esetszámban

A francia kormány nem zárja ki az országos karantén újbóli elrendelését a koronavírus-járvány megfékezésére, miután az elmúlt 24 órában több mint 52 ezer új fertőzéses esetet regisztráltak, ami napi rekordnak számít.

2020. Október 26. 11:03, hétfő | Külföld

Újabb szigorításokat léptet életbe Horvátország

Horvátország hétfő éjféltől két hétig újabb szigorításokat léptet életbe, korlátozza a rendezvényeken részt vevők maximális létszámát,

2020. Október 26. 09:01, hétfő | Külföld

Már csaknem 43 millió fertőzöttet tartanak nyilván a világon

Világszerte már 42 990 032 ember fertőződött meg koronavírussal, a járvány halálos áldozatainak száma 1 153 625, a gyógyultaké pedig 28 960 204 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli adatai szerint.