Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Január 21. 17:43, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Nemzeti gyásznapot rendelt el a kormány hétfőre

Nemzeti gyásznapot rendelt el a kormány hétfőre

Virág és gyertyák a Szinyei Merse Pál Gimnázium ablakában.

Tizenhat halottja, egy mesterséges kómában tartott, életveszélyes állapotú, két nagyon súlyos, tíz súlyos és tizenhárom könnyű sérültje van a péntek éjfél előtt Olaszországban, Verona közelében történt buszbalesetnek, tizenketten sérülések nélkül élték túl a balesetet. A budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait és tanárait érte baleset, akik minden évben rendszeresen utaznak franciaországi sítáborba. A tragikus éjszakán már hazafelé tartottak. Az iskola diákjait szállító, Franciaországból hazafelé tartó autóbusz az olaszországi A4-es autópályán egy veronai csomópontnál egy felüljáró tartóoszlopának csapódott, majd kigyulladt.

A kormány az olaszországi buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére január 23-át nemzeti gyásznappá nyilvánította - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szombat délután az MTI-vel.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint a nemzeti gyásznapon Magyarország lobogóját ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással az Országház előtt fel kell vonni, majd félárbocra kell ereszteni. A meghatározott középületeken gyászlobogót kell kifüggeszteni, illetőleg Magyarország lobogóját és az európai lobogót félárbocra kell ereszteni. Az iskolákban tanóra vagy külön diákrendezvény keretében méltó módon megemlékezést kell tartani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból