Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2018. Május 25. 05:00, péntek | Bulvár
Forrás: mti - fotó:twitter

Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki egy spanyol rapper ellen

Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki egy spanyol rapper ellen

Nemzetközi, európai és belföldi elfogatóparancsot adott ki Spanyolország a Valtonyc művésznéven ismert José Miguel Arenas Beltrán spanyol rapper ellen,

akinek csütörtökön kellett volna megkezdenie börtönbüntetését, amelyet dalszövegei miatt róttak ki rá.

A 24 éves mallorcai zenészt a terrorizmus, a GRAPO (Október 1-je Antifasiszta Ellenálló Csoportok) spanyol szélsőbaloldali szervezet és a Baszk Haza és Szabadság (ETA) terrorszervezet támogatása, dicsőítése, a királyi család meggyalázása, fenyegetések és rágalmazás miatt ítélték három és fél éves szabadságvesztésre.

A rapper csütörtökön azonban nem vonult be önként a börtönbe, egy nappal korábban azt írta Twitter-oldalán: "nem könnyítem meg a dolgukat, az engedetlenség jogos és kötelező a fasiszta állammal szemben".

A spanyol sajtóban megjelent információk szerint Valtonyc vélhetően elhagyta az országot és Belgiumban vagy Svájcban lehet.

Az ügy előtt országosan nem nagyon ismert zenésszel szembeni eljárás vitát indított Spanyolországban a szólásszabadságról és az alkotói önkifejezésről, amelyekre a bírósági eljárásban a rapper is hivatkozott.

Valtonyc panasszal fordult a spanyol alkotmánybírósághoz is, de beadványát elutasították.

Ellenben újabb eljárás indult ellene, mert egy koncertjén a közelmúltban azt mondta a közönségnek: "menjetek és öljetek meg egy csendőrt".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára