Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. December 18. 09:00, vasárnap | Sport
Forrás: mti - fotó: mkksz.hu

Nemzetközi szövetségnél folytatja a magyar kajak-kenu kapitány

Nemzetközi szövetségnél folytatja a magyar kajak-kenu kapitány

Storcz Botondot beválasztották a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) sprint bizottságába.

A háromszoros olimpiai bajnoknak - aki az elmúlt nyolc évben a magyar kajak-kenu válogatottat irányította - így a következő ötkarikás ciklusban komoly befolyása lesz a többi között a gyorsasági szakág versenyrendszerének kialakítására.

A magyar szövetség (MKKSZ) - amint az a szombati hírleveléből kiderül - még a sportág őszi nemzetközi tisztújító kongresszusa előtt jelölte tagnak a nagy tapasztalatokkal rendelkező szakembert, akit a bakui közgyűlés után választottak az ICF legfontosabb bizottságába.

"Nagyon örülök, hogy bekerültem a bizottságba. Eddig ICF-alelnökként Vaskuti István tudta képviselni a legmagasabb szinten a magyar kajak-kenu sportot a nemzetközi szövetségnél, fontos, hogy általam a továbbiakban is jelen leszünk a gyorsasági szakágat befolyásoló javaslatok előkészítésében. Úgy érzem, az ötfős bizottság tagjaként rengeteget fogok tudni tenni a magyar érdekekért a számunkra fontosabb olimpiai szakágban" - mondta megválasztásával kapcsolatban Storcz Botond.

Az MKKSZ tájékoztatása kitér arra is, hogy a felnőtt válogatott december végén leköszönő vezetőedzője már hónapokkal ezelőtt jelezte a hazai szövetség vezetőinek, hogy érdekli a nemzetközi sportdiplomácia, ezért jelölték tagnak. A bizottságot az elmúlt négy évhez hasonlóan továbbra is a kanadai Frank Garner vezeti majd, aki tagja az ICF elnökségének és végrehajtó bizottságának is.

"A saját sikeremen túl azt tartom a legfontosabbnak, hogy így a kajak-kenuban nagyhatalomnak számító Magyarországnak továbbra is erős képviselete marad az ICF-en belül, ami mindenképpen közös sportdiplomáciai siker" - tette hozzá a kajakosként háromszoros olimpiai bajnok sportvezető, aki nem nyújtott be pályázatot a szövetségi kapitányi posztra, és az elmúlt napokban többször beszélt arról, hogy bár januártól már nem lesz a gyorsasági válogatott vezetője, itthon is folytatná a munkát a sportág berkein belül.

Nem Storcz Botond az egyetlen magyar, aki bizottsági tisztséget tölthet be az ICF-nél a következő négy évben. A többszörös gyorsasági és sárkányhajó világbajnok Patyi Melinda a sárkányhajó bizottság tagjaként dolgozhat a következő négy évben. Toman József, a felnőtt válogatott keretorvosa pedig az ICF orvosi- és doppingellenes bizottságának teljes jogú tagja lett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.