Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2022. Május 23. 13:02, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Netes kihívás miatt bűnözött a fiatal

Netes kihívás miatt bűnözött a fiatal

Lopással gyanúsítanak egy 20 éves fiatalt, aki egy videómegosztó oldalon látott kihívásnak eleget téve saját erkélyéről átmászott a szomszédjáéra, és elvett egy kaktuszt a XV. kerületben.

A rendőrségre május 17-én jelentették be, hogy körülbelül egy hónappal korábban egy idős nő első emeleti lakásának erkélyéről elloptak egy kaktuszt a XV. kerületben. Az asszonynak egy szemközti lakó szólt, mert látta, amint valaki a szomszédos erkélyről át-, majd a növénnyel visszamászik. A néni becsengetett a jelzett lakásba, ahonnan egy bocsánatkéréssel együtt visszakapta az ellopott kaktuszt – közölte a rendőrség.

A sértett addig nem is fordult a rendőrséghez, amíg májusban újra szóltak neki, hogy valaki megint átmászott az erkélyére – bár ekkor nem tűnt el onnan semmi. A bejelentést követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. Kerületi Rendőrkapitánysága indított eljárást. Lopás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a szomszédos lakás albérlőjét.

A 20 éves fiatalember beismerő vallomásában azzal magyarázta azóta már megbánt tettét, hogy egy közösségi videómegosztó oldalon látott kihívásnak eleget téve mászott – és lopott. Azt mondta, a második alkalommal már nem ment át a szomszédba, csak saját erkélyén tornázott. A gyanúsításban szereplő bűncselekmény a Btk. szerint két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Címkék: kihívás, lopás

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 10. 06:00, szerda | Belföld

Az ukránok miatt leállt a Barátság kőolajvezeték

Oroszország bejelentette, hogy leállítják a szállítást a Barátság kőolajvezeték déli ágán, az ukránok miatt - írja az Origo.hu kedden.

2022. Augusztus 10. 05:00, szerda | Belföld

TOP 50-es bűnözőt kaptak el a füzesabonyi rendőrök

Gyanúsítottként hallgatták ki a kompolti férfit a füzesabonyi rendőrök, akiről kiderült, hogy már a börtönben is várták.

2022. Augusztus 09. 18:11, kedd | Belföld

Büntetőeljárás indult egy 2 és fél éves kislány vízbe fulladása miatt

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétség megalapozott gyanúja miatt rendelt el a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást egy 34 éves nő ellen.

2022. Augusztus 09. 17:16, kedd | Belföld

1901 óta a legszárazabb hét hónapon vagyunk túl

1901 óta a legszárazabb hét hónapon van túl Magyarország, az átlagos csapadékmennyiség csaknem fele hiányzik - írta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.