Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Március 28. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága

Nézze meg adóbevallási tervezetét ügyfélkapuval!

Nézze meg adóbevallási tervezetét ügyfélkapuval!

Az szja 1+1%-áról idén is lehet rendelkezni online.

Akinek van ügyfélkapuja, már megtekintheti és jóváhagyhatja, illetve szükség esetén online kiegészítheti, módosíthatja a NAV által készített adóbevallási tervezetét. Az adóhivatal május 2-ig postázza a dokumentumot azoknak, akik a múlt heti határidőig igényelték annak megküldését. Aki nem kérte a postázást, bármikor dönthet az ügyfélkapunyitás mellett, hogy otthonról kényelmesen, nyitvatartási időtől függetlenül érje el adóbevallási tervezetét.

Győr-Moson-Sopron megyében a munkáltatóktól, kifizetőktől érkezett adatok alapján 204 ezer adóbevallási tervezet készült. Március 16-áig 28 ezren kérték bevallási tervezetük postázását, ők május 2-ig kapják meg a dokumentumot postán. Aki nem élt ezzel a lehetőséggel, annak még mindig érdemes ügyfélkaput nyitni a NAV kijelölt ügyfélszolgálatain vagy valamelyik kormányablakban, hogy egyszerűen elérje bevallási tervezetét. Az ügyfélkapu-regisztrációhoz mindössze személyazonosító igazolványra és érvényes e-mail címre van szükség.

Aki nem kérte a postázást és mindenképpen papír alapon szeretné megkapni a tervezetét, személyesen átveheti azt a NAV ügyfélszolgálatain.

Aki egyetért az adóbevallási tervezetével, annak nincs további teendője. Nekik az online felületen a jóváhagyást választva azonnal, ennek hiányában május 22-én a NAV által elkészített tervezet lesz az érvényes szja-bevallásuk. Szükség esetén május 22-ig ügyfélkapuval online felületen módosítható, kiegészíthető a tervezetet. Papíralapon kézhez kapott tervezet esetén, amennyiben a tervezetben közölt adatok módosítása szükséges, a 16SZJA nyomtatványt kell benyújtani május 22-ig, amely a NAV honlapjáról, a megújult szja felületről könnyen letölthető.

Ha például valakinek olyan jövedelme vagy kedvezménye is volt, amely a munkáltatók, kifizetők adatai között nem szerepelt, azt önmagának kell a tervezethez hozzáadnia. Ilyen lehet például a lakáskiadásból származó jövedelem, vagy a családi kedvezmény, ha a munkáltatónak nem, vagy nem megfelelően nyilatkoztak év közben annak igénybevételéről.

Az szja 1+1%-áról idén is lehet rendelkezni – ügyfélkapuval akár online, pár kattintással az új bevallási felületen – civil szervezet, egyház vagy a Nemzeti Tehetség Program részére, akár a bevallással együtt, akár külön május 22-éig. A rendelkezés csak akkor érvényes, ha a fizetendő adót a május 22-i határidőig rendezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból