Városlista
2021. október 25, hétfő - Bianka

Hírek

2012. Január 04. 08:25, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

NGM: nem lesz jegybanki adósságfinanszírozás

NGM: nem lesz jegybanki adósságfinanszírozás

A Nemzetgazdasági Minisztérium cáfolta, hogy a Magyar Nemzeti Bank devizatartalékainak egy részét a kormány gazdaságélénkítő tőkeinjekcióra használná fel.

Az Index.hu korábban azt írta, hogy a megyei önkormányzatok 180 milliárd forintos átvállalt adósságának kifizetésére és gazdaságélénkítő tőkeinjekcióra használná fel kormány a Magyar Nemzeti Bank devizatartalékainak egy részét, az internetes lap szerint kormányközeli forrásból is megerősítették a szándék tényét.

A gazdasági tárca közleményében utalt Matolcsy György december 7-i tájékoztatójára, amelyen a miniszter azt mondta, hogy 'a devizatartalék ilyen felhasználása szigorúan tilos. Mint ahogy a növekedés támogatására is Matolcsy György akkor a jegybank által.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében azt írja, hogy a miniszter rendszeresen konzultál Simor András jegybankelnökkel arról, hogy milyen monetáris eszközökkel lehet élénkíteni a gazdasági növekedést, hasonlóan azokhoz, amilyeneket a világ nagy központi bankjai, így az Európai Központi Bank, az amerikai Fed, vagy éppen a Bank of England alkalmaz.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 25. 17:05, hétfő | Belföld

Gombafertőzéseket vizsgáló kutatási program zárult le Szegeden

Különböző gombafertőzések hátterét vizsgáló és új kezelési stratégiák alapjait megteremtő kutatási program zárult le a Szegedi Tudományegyetemen és a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban

2021. Október 25. 15:08, hétfő | Belföld

Podcast-sorozatot indított az Egyszülős Központ

Podcast-sorozatot indított az Egyszülős Központ az egyedülálló szülők mindennapjainak könnyebbé tételéért.

2021. Október 25. 14:05, hétfő | Belföld

Kegyetlen gyilkosok utáni nyomozás zárt le a rendőrsé

A nyomozók befejeztek egy tavalyi gyilkossági ügyet. A 18 órán belül elfogott, azóta letartóztatásban lévő tetteseket védekezésre képtelen személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

2021. Október 25. 09:45, hétfő | Belföld

A kormány tagjait kérdezik a képviselők

A képviselők a kormány tagjainak tehetnek fel kérdéseket hétfőn az Országgyűlésben.