Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Október 17. 05:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Nincs magyar érintettje a portugáliai és spanyolországi erdőtüzeknek

Nincs magyar érintettje a portugáliai és spanyolországi erdőtüzeknek

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) jelenlegi tudomása szerint nincs magyar érintettje a Portugáliában és Spanyolországban tomboló erdőtüzeknek - közölte a tárca hétfőn az MTI-vel.

A KKM azt írta: megrendülve értesültek a Spanyolországot és Portugáliát ismételten sújtó, eddigi információk szerint csak az utóbbi országban harmincegy halálos áldozatot követelő tűzvészekről, amelyek súlyos károkat okoztak és több száz ember evakuálását tették szükségessé.

A konzuli szolgálat folyamatos kapcsolatban áll a hatóságokkal és a regisztrált magyar állampolgárokkal, jelenlegi tudomásuk szerint a katasztrófának nincs magyar érintettje.

A KKM őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, a sérülteknek pedig mielőbbi gyógyulást kívánt.

Portugáliában becslések szerint az év eleje óta már 216 ezer hektár növényzet vált a lángok martalékává. Északnyugat-Spanyolországban is erdőtüzek pusztítanak, a spanyol hatóságok eddig három halálos áldozatról adtak hírt.

A tüzeket az okozta, hogy a térségben hónapok óta súlyos szárazság van, és az évszakhoz képest magas hőmérsékleteket mérnek. A lángokat felerősítették és szétterjesztették a Brit-szigetek irányába tartó Ophelia hurrikán széllökései.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.