Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Január 08. 07:27, vasárnap | Belföld
Forrás: Stop.hu/MTI

Nincs pénz - elmarad a Metalfest

Nincs pénz - elmarad a Metalfest

Idén elmarad a Metalfest Open Air Festival budapesti rendezvénye.

A szervezők pénteki tájékoztatása szerint a kemény zenék fesztiválját a gazdasági helyzet, a hazai közönség korlátozott anyagi lehetőségei és a kedvezőtlen adózási körülmények miatt nem tudják megrendezni 2012 nyarán a Csillebérci Ifjúsági Táborban.

"A Hammer Concerts és a nemzetközi sorozatot koordináló Rock The Nation rengeteg energiát, időt és pénzt fektetett abba, hogy a Metalfest hazai megrendezésével Magyarországon is megvalósuljon egy külföldi fellépőkre építő, évente sorra kerülő metálfesztivál. Úgy látjuk azonban, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben a magyar fesztivállátogatók anyagi lehetőségei roppant szűkösek" - fogalmaztak a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A Metalfestet eddig kétszer rendezték meg Csillebércen. Tavaly júniusban mintegy tízezer metálrajongó előtt tizenkilenc országból összesen 65 zenekar lépett fel, koncertet adott mások mellett a német Kreator, a brit Cradle of Firth és Saxon, a svéd Arch Enemy és Sabaton, a francia Alcest, az ír Primordial, a finn Wintersun és a kanadai Kataklysm.

A szervezők most azt írták, hogy bár idén bővül azon országok sora, ahol megtartják a Metalfestet - Ausztria, Németország, Svájc és Csehország mellett Olaszország, Lengyelország és Horvátország is csatlakozik -, a csillebérci rendezvény megrendezésének feltételei nem adottak 2012-ben.

"A 2011-es csillebérci fesztivállal kapcsolatban szinte csak pozitív visszajelzések érkeztek mind a fellépők, mind a rendezvény látogatói részéről. A magyar Metalfest megbízható partnere volt a nemzetközi ügynökségeknek, a hazai beszállítóknak és szponzoroknak, ám a jelen viszonyok közepette sajnos nem bizonyult életképesnek" - tették hozzá a szervezők.

Kifejtették, hogy 2011-ben a csehországi Metalfest a csillebércihez közel azonos programmal jóval több látogatót vonzott. "Míg az anyagi terhek, a zenekari gázsik, a technikai költségek nagyjából azonosak mindkét országban, a gazdasági körülmények, különös tekintettel az adóterhekre Magyarországon lényegesen kedvezőtlenebbek, mint bárhol a környező országokban, és ez a helyzet 2012-ben tovább súlyosbodik, elég az áfa-emelésre gondolni" - írta a szervező Hammer Concerts.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.