Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Szeptember 05. 09:52, hétfő | Helyi
Forrás: saját forrás

Önkéntes tűzoltók gyakorlatoztak

Önkéntes tűzoltók gyakorlatoztak

2011. szeptember 3-án Sobor községben került megrendezésre öt község -Rábasebes, Rábaszentandrás, Sobor, Szany, Vág – önkéntes tűzoltóinak részvételével a hagyományos őszi vizes gyakorlat.

Nemes László Sobor község polgármestere köszöntötte a tűzoltó egyesületek képviselőit, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében megjelent Debrenczeni Zoltán tűzoltó századost.
- Megtiszteltetés számunkra a vizes gyakorlat megrendezése- mondta a jelenlévőknek a polgármester.
Debreczeni Zoltán tűzoltó százados is köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, hogy a 2011-es év az önkéntesség éve. Mindenképpen dicséretes, hogy a résztvevő személyi állomány munkája mellet is tud időt szakítani az egyesületi munkára.
- A katasztrófavédelem is segítséget kíván nyújtani az egyesületeknek. A birtokukban lévő valamennyi technikai eszköz javítását a győri központi műhelyében kedvező díjtételek alkalmazásával szakszerűen és gyorsan végzik el- zárta köszöntőjét Debreczeni százados.
A sobori egyesület parancsnoka Kiss Krisztián a köszöntés után tájékoztatta a jelenlévőket, hogy életszerű szituációs gyakorlatot kell végrehajtani szereléssel és a technika üzemeltetésével. Mindenkinek sikeres, balesetmentes gyakorlatot kívánt és az egyesületek tagjait a gyakorlat végén vacsorára invitálta.
A vizes gyakorlatot valamennyi résztvevő egyesület sikeresen hajtotta végre. A gyors, szakszerű szerelés a technikai eszközök megfelelő működésével párosult.
Debreczeni Zoltán tűzoltó százados a gyakorlat végrehajtását jónak minősítette. Örömteli volt, hogy valamennyi egyesület önkéntes tűzoltói megfelelő komolysággal álltak hozzá a feladathoz, csak így hajthatták sikeresen végre a szituációs gyakorlat.
Kiemelte, hogy a vizes gyakorlaton résztvevő községek a hivatásos tűzoltóktól jelentős vonulási távolságra vannak, ezért rendkívüli fontossággal bír az önkéntesek gyors munkája és helytállása egy-egy tűzesetnél. Mindenki számára erőt, egészséget kívánt, hogy ezt fontos feladatot a jövőben is megfelelően tudják ellátni.
A művelődési házban elfogyasztott finom vacsora jó hangulatú beszélgetéssel, szakmai eszmecserével ért véget.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa