Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2012. Április 05. 10:11, csütörtök | Helyi
Forrás: FLOW PR

Önkéntes véradók segítettek

Önkéntes véradók segítettek

Több mint 200 önkéntes vett részt a Magyar Vöröskereszt és a Provident Pénzügyi Zrt. közös véradás-sorozatának Győr-Moson-Sopron megyei állomásain március végén.

Tavaly az együttműködésnek köszönhetően mintegy 1500 vérkészítményre szoruló kaphatott segítséget országszerte. A nagysikerű kezdeményezés idén a Provident önkéntes munkavédelmi mentorai, illetve helyi munkatársak szervezésében folytatódik, és már most több helyszín csatlakozott a véradás-sorozathoz, mint tavaly egész évben.
„A tavalyi kezdeményezés sikerét látva nagyon bíztunk abban, hogy idén is számíthatunk a Provident támogatására. Győr-Moson-Sopron megye 2012-ben több mint 26 000 egység vérrel szeretne hozzájárulni a hazai ellátórendszer fenntarthatóságához, ezzel az együttműködéssel rendszeresen, megbízható helyről juthatunk hozzá az életmentő vérkészletekhez. A Provident önkéntesei Győrben, Csornán, Mosonmagyaróváron és a Veszprém megyei Pápán is szép számban jelentek meg, így máris közelebb kerültünk idei célkitűzéseinkhez.”– mondta el Rácz Andrea, a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetének véradó koordinátora.
2012-ben a kezdeményezés a Provident önkéntes Munkavédelmi Mentor Programjának résztvevői és a helyi munkatársak szervezésében folytatódik. A program alapvető célja a munkavédelmi kultúra fejlesztése a vállalatnál, amelyben a résztvevő munkatársak tapasztalatcserével, vélemény- és információ-megosztással támogatják ezt. Többek között támogatják a helyi munkafolyamatokat és más önkéntes alapú, egészséggel, biztonsággal kapcsolatos események szervezését koordinálják. A mentoroknak köszönhetően már Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Békés, Jász-Nagy és Bács-Kiskun megyéből, illetve Budapestről is jelezték: az ott dolgozó kollégák is szívesen hozzájárulnának a véradás-sorozat sikeréhez.

Címkék: véradás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 16:00, hétfő | Helyi

Eltévesztette a házszámot a késes, maszkos betörő Csornán

A szomszédtól követelte az állítólagos adósság megfizetését.

2024. Május 13. 13:00, hétfő | Helyi

Meghalt az útról lesodródott autó vezetője

A 19. héten történt.

2024. Május 13. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Május 12. 19:00, vasárnap | Helyi

Egy friss klímajelentés szerint Európa a leggyorsabban melegedő kontinens

Készült az AP tudósításának felhasználásával.