Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Február 20. 10:37, csütörtök | Sport
Forrás: MTI

Női kosárlabda Euroliga - Három év után ismét rájátszásban a Sopron

Női kosárlabda Euroliga - Három év után ismét rájátszásban a Sopron

Franciaországi győzelmével - az utolsó forduló eredményétől függetlenül - a Sopron már biztosan bejutott a rájátszásba a női kosárlabda Euroligában.

A 11. fordulóban Igor Polenek vezetőedző együttese 65-61-re nyert Montpellier-ben, így 4/7-re javította győzelmi mérlegét. A közvetlen riválisok közül a magyar bajnok jobb az egymás elleni összevetésben a cseh Brnónál, a Montpellier-t pedig odahaza és idegenben is megverte. Ez azt jelenti, hogy ha ez a két csapat utol is éri a soproniakat a B csoport jövő heti zárókörében, ők akkor is megelőzik mindkét, jelenleg 3/8-cal álló vetélytársukat.
"Nagyon boldogok vagyunk, hogy ott lehetünk az Euroliga rájátszásában. Pedig nagyon sokan szkeptikusak voltak velünk ezzel kapcsolatban. A playoff újabb kihívás lesz a csapat számára, de ezzel még nem foglalkozunk. Csak a következő meccsre koncentrálunk, gratulálok a lányoknak" - nyilatkozta a klub honlapján Igor Polenek.
A 20 csapatos mezőny a körmérkőzéses szakaszban egy hatos és két hetes csoportból áll, melyekből az első négy-négy, illetve a két legjobb ötödik jut tovább a 14 csapatos - immár kieséses rendszerű - rájátszásba. Az már biztos, hogy a két legjobb ötödik a B, illetve a C csoportból kerül majd ki, előbbi a Sopron lesz, amely jövő szerdán a spanyol Rivas Ecopolist látja vendégül.
A soproniak három év után verekedték be magukat a playoffba, az Euroliga másik magyar csapatának, az A csoportban nyolc vereséggel sereghajtó Győrnek már nincs esélye erre.
A B csoport állása az utolsó forduló előtt:
---------------------------------------
1. Fenerbahce (török) 22 pont
2. Orenburg (orosz) 19
3. Kraków (lengyel) 17
4. Rivas Ecopolis (spanyol) 16
5. UNIQA EUROLEASING SOPRON 15
6. Montpellier (francia) 14 (669-721)
7. Brno 14 (699-816)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.