Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. November 15. 10:26, kedd | Helyi
Forrás: proactive.hu

Növekszik az internetbankolás a vállalkozások körében Győr-Sopron megyében

Növekszik az internetbankolás a vállalkozások körében Győr-Sopron megyében

Folyamatosan növekszik az internetbankolás népszerűsége idehaza: 2006 és 2010 között a felhasználók száma 555 ezerről 1,1 millióra nőtt.

Az internetbankolás nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások körében is dinamikusan terjed, amelynek a szakértők szerint az egyik oka, hogy egyre több kis- és középvállalkozás működésében figyelhető meg fokozott árérzékenység. Egy, a tavalyi esztendőben készült átfogó kutatás szerint a vállalkozások egy jelentős része igazán nyitott az új típusú banki számlacsomagokra.A kínálat új, felépítését és struktúráját tekintve úttörő konstrukciója a „lebeszélhető”, azaz egyéb banki műveletek díjának fedezésére részben felhasználható csomagdíjjal bíró számlacsomag.

Manapság több tucatnyi számlacsomag közül válogathatnak a kis- és középvállalkozások. Sokuk azonban ezt inkább a bőség zavaraként éli meg: „Én mindig azt javaslom, hogy először is gondolják végig, hogy mire akarják használni a számlacsomagot, utána vegyék számba, hogy egy-egy szolgáltatáselemet (pld. pénzfelvétel ATM-ből vagy elektronikus tranzakciók száma) havonta kb. hány alkalommal akarnak igénybe venni. Ezek alapján egy banki szakember segíteni tud abban, hogy melyik számlacsomag lenne a legkedvezőbb a számukra.”-mondta Keneseiné Karácsony Emma, az MKB Bank győri fiókigazgatója. A fiókigazgató elmondása szerint Győr-Sopron megyében a helyi vállalkozások körében is jól megfigyelhető az internetbankolás terjedése, amit jól mutat, hogy a győri fiókjukban vezetett vállalkozói számlák 18 %-a az elektronikus számlacsomagok.

Persze a legtöbb kkv-t az érdekli, hogy számszerűen milyen megtakarítást lehet elérni egy-egy jól megválasztott számlacsomaggal. „Az interneten nagyon sok helyen található bankszámla kalkulátor, amivel pillanatok alatt össze lehet hasonlítani a különböző konstrukciókat. Nemrégiben konkrét kalkulációkat végeztünk, hogy milyen nagyságrendű megtakarítást lehet elérni egy-egy jól megválasztott számlacsomaggal. A számításaink azt mutatták, hogy egyes szolgáltatáscsomagok választása esetén – az ügyfél bankolási szokásaitól függően – a megtakarítás éves szinten akár a 800 ezer forintot is meghaladhatja.” – mondta Keneseiné Karácsony Emma.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:40, kedd | Helyi

Felfoghatatlan tragédia, elhunyt a Kossuth Szakiskola igazgatója

Nyugodjék békében!

2024. Április 16. 13:00, kedd | Helyi

Hét és félmilliót csaltak ki egy csornai asszonytól

A csornai rendőrök vizsgálnak egy internetes csaló által elkövetett bűncselekményt.

2024. Április 16. 09:00, kedd | Helyi

A Költészet napjára emlékeznek Páliban

Devecseri Zoltán verseskötetének bemutatása

2024. Április 15. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten nyolcvannyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek a megyében

A 15. héten történt.