Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Szeptember 02. 07:23, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

November 20-ig utalható a reálhozam

November 20-ig utalható a reálhozam

A magán-nyugdíjpénztári összegekből származó reálhozamok kifizetésének 80-90 százaléka megtörtént - mondta Bába Julianna, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke.

A további 10-20 százalékról a Kossuth Rádiónak elmondta, aki augusztus 31-éig bejelentette lakcímváltozását, annak még november 20-áig van lehetősége kiutalni a reálhozamot.

Az augusztus végi jogszabályi határidőig a magán-nyugdíjpénztári reálhozamok kifizetésének 80-90 százaléka megtörtént. Minden ügyfélnek elutalták a pénzt, de címváltozás, vagy egyéb okok miatt voltak, akik mégsem jutottak hozzá a pénzükhöz, az ő esetükben a pénztárak újabb iránymutatásra, állásfoglalásra várnak a szaktárcától, illetve a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletétől - mondta a Kossuth Rádiónak Bába Julianna.

A Pénztárszövetség elnöke elmondta, eddig is történtek újrautalások azok részére, akiknek a lakcímváltozás miatti kérelme az augusztus 31-i határidőig beérkezett. Hangsúlyozta, ők azt szeretnék, ha a határidő lejárta után is folytathatnák a kiutalásokat.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője, Binder István a rádiónak elmondta, augusztus 31. nem jogvesztő hatályú, a pénztáraknak egészen november 20-ig van lehetőségük orvosolni a hibákat, és eljuttatni az ügyfelekhez a pénzt, az csak ezután kerül az államkasszába. Hozzátette: szigorú ellenőrzések várhatóak a következő hetekben a magánnyugdíjkasszáknál, hogy történtek-e szabálytalanságok, visszaélések a kifizetések során.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: hozam

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére