Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Július 22. 15:49, vasárnap | Helyi
Forrás: saját forrás

Nyári tábor Rábapordányban

Nyári tábor Rábapordányban

Íjászat, galambröptetés és disco - változatos tábori programok.

Immár negyedik alkalommal szervezik meg Rábapordányban az egyhetes nyári tábort a helyi iskolásoknak. Az önkormányzat és az IKSZT szervezésében és finanszírozásában 34 rábapordányi gyerek és heten más településekről vettek részt a táborban. A más településekről érkezők vagy rábapordányi nagyszülőknél nyaraltak, vagy rábapordányi résztvevők unokatestvéreiként voltak a táborozók között. A helyiek minden költségét az önkormányzat fizette, a vidékiek az étkezést és a csornai program költségeit fizették.

Pásztorné Szakács Gabriella polgármester beszélt az elmúlt hét programjairól.

- Minden napra programokat szerveztünk a gyerekeknek, ami nem volt könnyű, hiszen elsőstől nyolcadikos korúakig vettek részt a táborban. Nagyon eltérő korosztályok igényeit kellett kielégítenünk. Ezzel a héttel kellemes nyári programot kívánunk adni gyerekeinknek, és a szülőket is mentesíteni szeretnénk ez alatt az egy hét alatt. Biztonságban és hasznosan tölthetik a gyerekeik az egy hetet, amíg ők dolgoznak. Kipróbálhatták a gyerekek a hagyományőrző íjászatot, ismerkedhettek a postagalambokkal, sőt még röptettük is a galambokat. Dohányzás ellenes előadást is hallgattak, ami előtt mindenki rajzokat készített "Füst nélkül kellemesebb" címmel, a legjobbak jutalmat is kaptak. Csapatépítő játékokon a nagy korkülönbségű csapatok együttműködését, egymásrautaltságát próbáltuk szemléltetni. Kirándultunk Csornára, megnéztük a művelődési központban a Hanságról szóló kiállítást, a premontrei rendházban a múzeumot és a város történelmi emlékeit. Tűzzománcoztunk, tányéralátéteket készítettünk, az utolsó napon pedig filmvetítés volt. A tábort jó hangulatú disco zárta.

Köszönöm a segítséget Zsédelyné Horváth Emőke IKSZT munkatársnak, Kiss Alexandra és Kiss Dóra főiskolai hallgatóknak a tábor sikeres lebonyolításáért.

Címkék: rábapordány, tábor

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 16:00, hétfő | Helyi

Városi futónap Fertőszentmiklóson

Jótékonysági futás

2024. Április 29. 13:00, hétfő | Helyi

A Hanságban is megjelent a pásztorgém

Afrikai természetfilmekből ismerős.

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!