Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Március 13. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: NIF Zrt

Nyártól gyorsforgalmi úton közlekedhetünk Csornától Győrig

Nyártól gyorsforgalmi úton közlekedhetünk Csornától Győrig

A 86. és a 85.sz. főutak 2x2 sávos gyorsforgalmi úttá történő fejlesztése minden szakaszon folyamatban van.

Az M85 Győr - Enese szakaszon 2014 év végére elkészültek a meglévő 85 sz. főút korrekciós szakaszai. Ezt követően nyílt lehetőség a főpálya nyomvonalának végleges megépítésére. A szakaszon mind a négy híd építése befejeződött. A 6,8 km hosszú főpálya két rétegű aszfaltozását közel a teljes szakaszon kialakították.

A legfelső aszfaltréteg terítése április hónapban várható. Az M86 Enese – Csorna szakaszon 2014 év végére elkészült a főpálya teljes szakaszának megépítéséhez szükséges, a meglévő 85 sz. főút korrekciói Kóny térségében illetve a végcsomópontban Csorna előtt. A nyomvonal kétharmadán két rétegben leterítették az aszfaltot. Kóny térségében megépült az 5 méter magas zajvédő fal. A befejező munkálatok megkezdődtek: szalagkorlát építés, padka, rézsű építés, humuszolás, kerítés építés. A legfelső aszfaltréteg terítése május hónapban várható. Csorna elkerülő főpályáján a befejező munkálatokat végzik: a déli szétválási csomópont és a Szilsárkányi (Csorna dél) csomópont, csomóponti ágaiban profilozást és rézsűhumuszolást végez. Csorna - Hegyeshalom vasúti vonal felett épülő műtárgy háttöltés építését folytatja. Csorna - Hegyeshalom vasúti vonal - 86. sz. főút közötti szakaszon rézsűképzést, és homokos kavics anyag beszállítást végez.

A közel 90 km hosszú, M85-M86 Győr–Csorna–Szombathely gyorsforgalmi úton 2016 második felétől már végig 110 km/h sebességgel haladhatnak a közlekedők. A főváros felé vezető menetidő ezzel 30 perccel lerövidül. A térség számára kiemelt jelentőségű fejlesztés hatására biztonságosabb, gyorsabb lesz a közlekedés, növekszik a térség versenyképessége, javul a megközelíthetőség, a települések mentesülnek a tranzitforgalom alól. A gyorsforgalmi út megépítése az Európai Unió regionális hálózatának részeként kapcsolatot teremt Ausztria (Nyugat-Európa), valamint Budapest (és tovább Kelet-Európa) irányába.

A fejlesztés 85% unió és 15 % hazai forrás biztosításával valósul meg.

Címkék: Csornai elkerülő, M85, M86

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.