Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Február 25. 14:01, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Nyilvánosak a Budapest Airport privatizációs szerződései

Nyilvánosak a Budapest Airport privatizációs szerződései

Tizenöt – a Budapest Airport Zrt. privatizációs szerződéseit tartalmazó – dokumentumot töltött fel honlapjára a vagyonkezelő.

Ezekből kiderül, milyen feltételekkel adta a szocialista kormány magánhasználatba a budapesti légikikötőt működtető céget – számol be róla a Magyar Hírlap.

Csaknem ezer oldalt kell elolvasnia annak, aki minden részletére kíváncsi a 2005-ben, a Budapest Airport privatizációja során kötött szerződéseknek.Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos azt mondta a lapnak, még a múlt héten kezdeményezte, hozzanak létre parlamenti vizsgálóbizottságot, amely a Malév és a BA szocialisták és szabad demokraták általi privatizációját, a Malév visszaállamosításának körülményeit, valamint a légitársaság felszámolását előidéző, 2002 és 2010 között meghozott intézkedéseket és döntéshozói felelősséget vizsgálná. Közölte, az eddig és a legutóbb nyilvánosságra hozott ügyekben minden rendelkezésére álló dokumentumot átadott az ügyészségnek, amely vizsgálódik. Ugyanakkor azt is közölte: nem támogatja a Malév és a BA privatizációját vizsgáló bizottságról szóló indítványához érkezett módosító javaslatokat. Továbbá a légitársaság csődjében az Orbán-kormány szerepét vizsgáló új vizsgálóbizottság felállítását sem, mert szerinte ezekkel a szocialisták csak a politikai felelősséget akarják elhárítani magukról.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.