Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Július 23. 12:55, vasárnap | Életmód
Forrás: MTI

Nyitott házak hétvégéjét rendeznek szeptemberben Balatonalmádiban

Nyitott házak hétvégéjét rendeznek szeptemberben Balatonalmádiban

Szeptember 23-24-én új eseménnyel hívják fel a figyelmet Balatonalmádi épített örökségére, hagyományaira, múltjára: Pomerium - Házunk tája, tájunk háza - Múltidéző napok Balatonalmádiban címmel nyitott házak hétvégéjét rendezn

Az Almádiért Közalapítvány MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kétnapos rendezvényen megnyitják az érdeklődők számára a 19-20. század fordulóján épült ikonikus balatonalmádi helyszíneket, villaépületeket, az ismertebb intézményeket, szállás- és vendéglátóhelyeket, ahol kisebb műsorokkal, tematikus, az adott helyre vonatkozó előadásokkal várják a közönséget.

A szervezők közleményükben kiemelik, hogy várják azoknak a balatonalmádi ingatlantulajdonosoknak a jelentkezését is, akik a programhoz csatlakozva lehetővé teszik, hogy megismerhessék a helybeliek és a vendégek Balatonalmádi történelmének részét képező ingatlanjaikat.

Mint írják, az épületek bevonása a programba több módon lehetséges: megnyithatják a tulajdonosok ingatlanuk belső tereit a látogatók előtt, vagy a kertjükben fogadhatják az érdeklődőket, de korabeli fotókból készülő kiállítást is lehetővé tehetnek kerítésükön, udvarukban.

A nyitott házak hétvégéjét az Almádiért Közalapítvány, a Bauxitkutató Természetjáró Egyesület, valamint együttműködő partnereik és számos helyi civil szervezet hozta létre a Kortárs Építészeti Központ Balaton-Felvidék Tájtéka projektszervezete, valamint az Európa Kulturális Fővárosa Veszprém projekt támogatásával.

Fotó: Wikipedia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:55, vasárnap | Életmód

Fonogram-díjátadó: a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló és a Góbé is nyert

Mások mellett a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló, Saya Noé, a Thy Catafalque és a Góbé is Fonogram-díjat kapott a szombaton a budapesti Barabás Villában tartott eseményen.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.