Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. November 24. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: NYITOK

Nyitott tanulási központ nyílt Kapuváron

Nyitott tanulási központ nyílt Kapuváron

Térítésmentes nyelvi, informatikai pénzügyi és egyéb képzések rászorulók számára.

A Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért nevű szervezet, 1.993.961.000 forintból megvalósuló „NYITOK hálózat a társadalmi befogadásért” című központi kiemelt programot valósít meg 2012. augusztus 1. és 2015. január 31. között. A program keretében az 50 településen idegen nyelvi, informatikai és egyéb területeken térítésmentes tanulási lehetőséget kínálunk, a munkaerő-piaci szempontból hátrányos vagy veszélyeztetett helyzetűek számára. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Nemrégiben nyitotta meg kapuit a Kapuvári Nyitott Tanulási Központ.

Küldetésünk: A munkahelyen, a magánéletben, a közéletben való boldoguláshoz felhasználható és a személyes kibontakozáshoz szükséges ismeretek biztosítása mindenki számára.

A Nyitok Hálózatról röviden: Magyarország 50 településén Nyitott Tanulási Központ, több mint 100 új munkahely, és további 150 oktató foglalkoztatása országosan, innovatív tanulási programok biztosítása a kompetenciafejlesztés területén, ingyenes tanulási lehetőség legalább 12 000 fő számára, modern oktatási eszközökkel felszerelt központok.

A Nyitok Hálózat és az élethosszig tartó tanulás: A Nyitok Hálózat európai szinten is elismert, egyedülálló módon tesz a felnőttek élethosszig tartó tanulásba történő bevonásáért és az alapkészségek fejlesztéséért, melyek fontos alakító tényezői a jólét biztonságának és a szociális hátrányok mérséklésének. Közösségi tanulási helyszínként központjaink komoly szerepet játszhatnak a helyi közösség életében, ösztönözve tagjaik együttműködését. Tapasztalataink szerint a tanulási tevékenységekbe való bekapcsolódás kiugró mértékben járul hozzá az alacsony képzettségű munkavállalók és pályakezdők, valamint a munkanélküliek foglalkoztathatóságának javíthatóságához és segíti a munkahelyek megtartását.
Legfontosabb alapelveink: Rugalmasság, nyitottság, testre szabott tanulás. A Nyitok Hálózat valóban mindenki számára nyitott: bármely tanulási tevékenységhez igyekszünk megfelelő támogatást nyújtani, programjainkat a helyi igényekhez igazodva alakítjuk ki.

A program célja és célcsoportja: Célunk, hogy egy innovatív modellt valósítsunk meg a foglalkoztatottság, az oktatás, az esélyegyenlőség és a szociális biztonság területén, ingyenesen biztosítva lehetőséget a munkahelyük elvesztésében fenyegetett vagy a munkanélküliek részére az alapkészségek és a kulcskompetenciák fejlesztésének területén.

Tanulási programjaink témái: nyelvi és számítástechnikai ismeretek, mindennapi pénzügyek, munkavállalói ismeretek, vállalkozási ismeretek, állampolgársági ismeretek, zöldenergia a háztartásokban, egészséges életmód, együtt tanulás otthon a gyermekünkkel, okostelefon és táblagép használata, hatékony önmenedzselés, Artkalauz – találkozás kulturális értékeinkkel, érvényesülés nőként a mindennapokban.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 16:00, szombat | Helyi

Emlékezzünk és emlékeztessünk

Pályázati felhívás a magyarországi holokauszt 80. évfordulójának alkalmából.

2024. Május 04. 13:00, szombat | Helyi

Madárfiókát találtam, mit tegyek?

Útmutató szakértőktől.

2024. Május 04. 09:00, szombat | Helyi

Nyári alkotótábor gyerekeknek Beledben

Érdeklődni jelentkezni a művelődési házban lehet.

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.