Városlista
2021. október 19, kedd - Nándor

Hírek

2020. December 18. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága

Nyugta nélkül árulták az interneten kínált húst

Nyugta nélkül árulták az interneten kínált húst

A fácánok eredetét sem tudták igazolni.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Győr-Moson-Sopron megyei munkatársai egy gyanús fényképes hirdetést találtak az interneten, melyben bontott és pucolt kacsát, tyúkot, fácánt, kakast, valamint különböző füstölt húsokat kínáltak nagy tételben.

A hirdető a megrendelés után telefonon jelezte a revizoroknak, hogy az átvételkor várakozniuk kell majd, mivel aznapra már 45 rendelésük van. Az ellenőrök a gyanús körülmények miatt előzetesen értesítették a Győri Járási Hivatal élelmiszerbiztonsággal foglalkozó munkatársait.

A hatvanezer forint értékben rendelt húsárut egy családi háznál vehették át a revizorok, az eladó azonban elmulasztotta a nyugtaadást. Nem csak egyszeri mulasztásról volt szó, a helyszínen előkerült, megrendelésekről vezetett füzet alapján ugyanis fény derült a tényleges forgalomra. Nyugtát vagy számlát senki sem kapott, ráadásul a helyszíni értékesítést és a házhozszállítást végző két alkalmazottat bejelentés nélkül, feketén foglalkoztatták.

A húsok közül a fácánok eredetét nem tudták igazolni, ezért a 24 bontott fácánt a kormányhivatal munkatársai a helyszínen megsemmisítették.

Az eladó a nyugtaadás elmulasztása, a bejelentés nélküli foglalkoztatás, valamint az igazolatlan eredetű áru miatt mulasztási bírságra számíthat. A NAV ellenőrzései, a feketén árusítók és foglalkoztatók kiszűrése nemcsak az állami bevételeket védik, hanem a tisztességesen működő vállalkozókat és a munkavállalókat is. A szabályos foglalkoztatás ugyanis az alkalmazottak számára is fontos az egészségügyi ellátás és a nyugdíjhoz szükséges szolgálati idő megszerzése miatt.


Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 18. 18:00, hétfő | Helyi

Új eszközöket vásárolt pályázati támogatásból a döri idősotthon

Eszközbeszerzés a döri Katalin Otthon Időskorúak Gondozóházában

2021. Október 18. 13:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2021. Október 18. 09:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek

2021. Október 17. 16:07, vasárnap | Helyi

Egy ausztriai kollégiumból tűnt el ez a fiatal lány

A soproni rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.