Városlista
2022. január 20, csütörtök - Sebestyén

Hírek

2020. December 18. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága

Nyugta nélkül árulták az interneten kínált húst

Nyugta nélkül árulták az interneten kínált húst

A fácánok eredetét sem tudták igazolni.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Győr-Moson-Sopron megyei munkatársai egy gyanús fényképes hirdetést találtak az interneten, melyben bontott és pucolt kacsát, tyúkot, fácánt, kakast, valamint különböző füstölt húsokat kínáltak nagy tételben.

A hirdető a megrendelés után telefonon jelezte a revizoroknak, hogy az átvételkor várakozniuk kell majd, mivel aznapra már 45 rendelésük van. Az ellenőrök a gyanús körülmények miatt előzetesen értesítették a Győri Járási Hivatal élelmiszerbiztonsággal foglalkozó munkatársait.

A hatvanezer forint értékben rendelt húsárut egy családi háznál vehették át a revizorok, az eladó azonban elmulasztotta a nyugtaadást. Nem csak egyszeri mulasztásról volt szó, a helyszínen előkerült, megrendelésekről vezetett füzet alapján ugyanis fény derült a tényleges forgalomra. Nyugtát vagy számlát senki sem kapott, ráadásul a helyszíni értékesítést és a házhozszállítást végző két alkalmazottat bejelentés nélkül, feketén foglalkoztatták.

A húsok közül a fácánok eredetét nem tudták igazolni, ezért a 24 bontott fácánt a kormányhivatal munkatársai a helyszínen megsemmisítették.

Az eladó a nyugtaadás elmulasztása, a bejelentés nélküli foglalkoztatás, valamint az igazolatlan eredetű áru miatt mulasztási bírságra számíthat. A NAV ellenőrzései, a feketén árusítók és foglalkoztatók kiszűrése nemcsak az állami bevételeket védik, hanem a tisztességesen működő vállalkozókat és a munkavállalókat is. A szabályos foglalkoztatás ugyanis az alkalmazottak számára is fontos az egészségügyi ellátás és a nyugdíjhoz szükséges szolgálati idő megszerzése miatt.


Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 19. 16:00, szerda | Helyi

Húsz járművel, több mint kilencven önkéntes tűzoltó vett részt a hétfő délutáni viharkárok felszámolásánál

A hivatásos tűzoltók mindig számíthatnak az önkéntesekre.

2022. Január 19. 12:42, szerda | Helyi

Bágyogszováton összegyűlt a húszfős rokonság, és megtámadták a haragosuk házát

Kövekkel dobálóztak, és vasrudakkal, botokkal fenyegőztek.

2022. Január 19. 09:00, szerda | Helyi

Az egyszerűsített foglalkoztatás már online is bejelenthető

Új szolgáltatással bővült az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás.