Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2017. Április 09. 16:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt

Öblítik az ivóvíz hálózatot Csornán, Farádon és Dörben

Öblítik az ivóvíz hálózatot Csornán, Farádon és Dörben

A Pannon-Víz Zrt közleménye

Értesítjük Csorna város, Farád és Dör község Tisztelt Fogyasztóit, hogy április hónapban az éjszakai órákban átmeneti nyomásingadozásra és vízelszíneződésre számíthatnak.

A megszokott jó vízminőség fenntartása érdekében a vízellátó csőhálózatot rendszeresen öblítenünk kell. A munkát várhatóan április 28-ig fejezzük be. Munkatársaink az éjszakai órákban öblítik az utcai vízvezetékeket, hogy minél kisebb kellemetlenséget okozzanak. A húsvéti ünnepek idején az öblítési munkákat szüneteltetni fogjuk.

Átmeneti vízhiányra, nyomáscsökkenésre vízelszíneződésre főleg az éjszakai és a kora hajnali órákban lehet számítani, de időnként a nappali órákban is találkozhatnak vízelszíneződéssel.

Az ivóvíz elszíneződését a csőhálózatban lévő vas vegyületek (vas-hidroxidok) okozzák, melyek nem károsak az egészségre. Ülepítés után az elszíneződött víz fogyasztható. A vízelszíneződés a háztartási célú vízhasználatot megnehezíti, ezért kérjük tisztelt Fogyasztóinkat, hogy a fenti időszakban lehetőség szerint a nappali órákban működtessék mosógépeiket és a mosás előtt ellenőrizzék a vízminőséget.

A nyomásváltozás a 40-50 éves társasházi belső vízellátó rendszerekben is felkeverheti a lerakódásokat. Az öblítési munkálatok a közterületi mosató-csonkokon, illetve tűzcsapokon keresztül történik nagyobb vízmennyiség kiengedésével, ezt a szikkasztóárkok azonnal nem tudják elnyelni, így akár több órán keresztül kisebb-nagyobb területen elönthetik az utakat, járdákat.

A tervezett és rendszeres hálózatöblítési munkák következtében több hónapig ismét zavarosodás mentesen üzemeltethető a vezetékrendszer.

Kérjük szíves türelmüket, és megértésüket!

Pannon-víz ZRt Csornai Üzememmérnöksége

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 17. 09:00, péntek | Helyi

FussRábaköz 2024

24 órás váltófutás!

2024. Május 16. 16:00, csütörtök | Helyi

Vágányzári menetrend a Szombathely – Csorna vasútvonalon

Vonatpótló buszok közlekednek.