Városlista
2022. augusztus 9, kedd - Emőd

Hírek

2014. Január 23. 10:06, csütörtök | Belföld
Forrás: mszp.hu

Ócsán innen, Ócsán túl

Ócsán innen, Ócsán túl

Az MSZP elszámoltatást követel az ócsai lakópark ügyében.

Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, az ócsai lakópark építésének ügye az Orbán-kormány minden hibáját megtestesíti, hiszen azt szakmaiatlan, szegényellenes, pazarló, pofátlan és korrupt módon hajtották végre.

Hangsúlyozta, már az építkezés előtt "mindenki tudta, hogy ez egy hülyeség", mert a szegénységet nem lehet pusztán szegregációval felszámolni.

A kabinet terveivel ellentétben ráadásul ötszáz helyett csak nyolcvan ház épült meg, egyenként 70 millió forintért - fejtette ki Korózs Lajos, aki szerint így az itt található épületek négyzetméterenkénti 550 ezer forintos árukkal a rózsadombi ingatlanoknál is többe kerültek. Megjegyezte továbbá, hogy a kormány az ócsai önkormányzatot is becsapta, hiszen korábban beruházásokat, új munkahelyeket ígért a településen.

Az MSZP ezért az ócsai beruházás valamennyi szerződésének, valamint költségvetésének nyilvánosságra hozatalát, valamint a "pénzszórás" felelőseinek megnevezését követeli a kormánytól - mondta Korózs Lajos.

Aláhúzta továbbá, hogy a szocialisták kormányra kerülésük esetén elszámoltatnák az érintett fideszes politikusokat, emellett devizahiteles kerekasztalt hoznának létre, valamint szociális bérlakásprogramot indítanák az országban található több mint 400 ezer üresen álló ingatlan bevonásával.

Címkék: Ócsa, devizahitel, fidesz, mszp

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 09. 18:11, kedd | Belföld

Büntetőeljárás indult egy 2 és fél éves kislány vízbe fulladása miatt

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétség megalapozott gyanúja miatt rendelt el a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást egy 34 éves nő ellen.

2022. Augusztus 09. 17:16, kedd | Belföld

1901 óta a legszárazabb hét hónapon vagyunk túl

1901 óta a legszárazabb hét hónapon van túl Magyarország, az átlagos csapadékmennyiség csaknem fele hiányzik - írta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

2022. Augusztus 09. 15:09, kedd | Belföld

Újabb unokázós bűnbandát számolt fel a rendőrség

Befejeződött a nyomozás az időseket megkárosító, Angliából irányított csalók ügyében, a 14 tagú bűnszervezet felszámolásáról kedden számolt be a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

2022. Augusztus 09. 13:06, kedd | Belföld

Hatástalanították az óriási bombát Veszprémban - Fotók

Hatástalanították a Veszprém belvárosában talált 500 kilogrammos szovjet légibombát a Magyar Honvédség tűzszerészei kedden.